TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Bayındır’ı çiçekte Türkiye’nin başkenti yaptık

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi ortaklığında bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali törenle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: Bayındır’ı çiçekte Türkiye’nin başkenti yaptık

ANIL YIKGEÇ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi ortaklığında bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, onur konuğu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, CHP’li milletvekilleri ile adaylar, ilçe belediye başkanları, çiçek üreticileri, kooperatifler ve ilçe halkının katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. 3 Mayıs tarihine kadar devam edecek festival kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak. Yarın saat 21.00’da Suavi, 2 Mayıs Cumartesi ise saat 22.00’da Bengü, Bayındır Şehir Stadı’nda sahne alarak Bayındırlılara keyifli anlar yaşatacak. Festival 3 Mayıs günü ‘En İyi Bitki Yarışması’ ödül töreniyle son bulacak.

AMACIMIZ KIRSALI KALKINDIRMAK

Bayındır girişinden başlayan kortej yürüyüşünün ardından Bayındır Şehir Stadı’nda gerçekleşen açılış töreninde Yunanistan, Bayındır Belediyesi ve Soma Belediyesi halk oyunu ekipleri sahneye çıktı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma adına yaptıkları yatırımları özetledi. Kocaoğlu, “2007’den beri birçok çiçek festivali yaptık, anlaşmalar yaptık. Üreticiye önce tefeciden, sonra bankadan kurtulun dedim. Arabanızı değiştirmeyin, kıza oğlana şaşalı düğün yapmayın, önce üretimi arttırın, çeşidi arttırın, kaliteyi arttırın, pazarı büyütün, Bayındır dikme çiçek konusunda başta olmak üzere çiçekçilikte Türkiye’nin başkenti olsun dedik ve bunu 8 senede başarmanın onurunu, gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayındır’da çiçek üretmek, Türkiye’ye, bölgedeki ülkelere tanıtmak demektir. Bayındır’ı kalkındırmak, yerelde kalkınmayı sağlamak, kırsalı kalkındırmak demektir. Amacımız da zaten bu” dedi.

KOOPERATİFLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Üreticinin kalkınması için kooperatifleşmenin önemine vurgu yapan Kocaoğlu, “Dünyada kırsalın, tarımın, hayvancılığın kalkınması için hiçbir ülke kooperatiflerin dışında bir çözüm bulamamıştır. Buna Avrupa da dahildir. O zaman kooperatiflere destek vermek zorundayız. Başka türlü tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınmaz. Kooperatiflere sahip çıkmak zorundayız. Ortak proje yapmak zorundayız, destek olmak zorundayız. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır bunu yapıyoruz” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmanın tüm sektörlerde olması gerektiğini kaydetti ve şunları söyledi:  “Biz İzmir’i kalkındırmak için yerelde kalkınma dediğimiz modeli her sektörde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bizim tek hedefimiz var: insanımızın mutlu olması, kalkınması, yüzünün gülmesi, insanımızın birbirine güvenmesi inanması kenetlenmesi, ilerlemek için ve ileriye gitmek için ayağa kalkmasıdır. Bunun için çalışıp üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

PROSEDÜRÜ AŞAMADIK

Kaymakam Barboros Baran’ın ‘Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi için çalışma yapılmalı’ sözlerine cevap veren Kocaoğlu, “6 senedir Arıkbaşı’nda, 600 dönüm mera vasfındaki arazinin Bayındır Çiçekçilik Organize Bölgesi olması için Tarım İl Müdürlüğü ile çalışma yürütüyoruz. Üzerindeki gölet daha projelendirilmemişti, yeni projelendi ve ancak su tuttu. Ama biz bürokratik engelleri aşıp 600 dönümlük Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi’ni kuramadık. Bunu yapacak gücümüz var, Tarım İl Müdürü’müzle görüşüyoruz. Tarım Daire Başkanlığı’mız konuyu takip ediyor. Valimiz ve Tarım Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bir an önce prosedürün tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu.

 

KUTU KUTU

SESLİ: TÜRKİYE’NİN YÜZDE 25’İ

Çiçeğin hikayesinin 1941 yılında başladığını belirten Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, festivali geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. Sesli, “Kabuk kırılıyor, Türkiye dışına taşmaya başladık. Bugün Bayındır’da kapalı alanda 800, açıkta 3 bin dekar alanda çiçek üretiliyor. Türkiye’nin yüzde 25 çiçeği Bayındır’dan çıkıyor. Türkiye’nin her evinde Bayındır çiçeği olması için uğraşıyoruz. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, “18 yıl önce ortaya çıkan fikirle, şenliğimiz festivale dönüştü. Umarım ilerleyen yıllarda daha geniş katılımla yaparız. Yalnız Türkiye değil uluslararası olacak bir festival istiyoruz o zaman adına yakışır olur. Böylece uluslararası alıcılar gelirse festival amacına ulaşır” dedi.

KUTU KUTU

GÜRÜN: EGE BİR BÜTÜN OLMALI

Onur konuğu illerden Muğla’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Ege Bölgesi bir bütün olmalı, birlik olunmalı. Bölgenin lideri de İzmir olmalı. O zaman 10 yılda birlikte yapılacak projelerle yıldız bölge oluruz. Aziz Kocaoğlu’na böyle bir misyon yüklüyorum” dedi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, 13 Mayıs’taki maden faciasının etkilerinin devam ettiğini söyledi. Ergene, “Büyük kaza bütün Türkiye’de birlik beraberlik vesilesi oldu. Türkiye’nin her köşesinden insan geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu talimatlarıyla tüm ekipler Soma’daydı, ‘ihtiyacımız kalmadı’ diyene kadar bizimle kaldılar kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.