TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşyerinde huzur istiyorlar

BES, İŞKUR’da çalışan kamu görevlilerinin uğradığı hak gasplarına, baskılara ve mobbing uygulamaları hakkında basın açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşyerinde huzur istiyorlar

ANIL YIKGEÇ-Büro Emekçileri Sendikası (BES), Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)’da çalışan kamu görevlilerinin uğradığı hak gasplarına, baskılara ve mobbing uygulamaları hakkında basın açıklamasında bulundu. Açıklamaya Türk Büro Sendikası da destek vererek kamu çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Konu ile ilgili BES Şube Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Çetin açıklamasında, İŞKUR Karabağlar Hizmet Merkezi Müdürü Ünver Ünver’in, kurumda çalışanlar arası ayrımcılık yaparak, anti demokratik uygulamalarıyla, tehdit, aşağılama ve suçlamalarıyla kurumda iş barışını ve huzurunu bozduğunu söyleyerek, gereğinin yapılmaması halinde mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

“HUZUR KALMADI”

Kurumda iş barışı ve huzurun kalmadığını iddia eden Çetin, “Karabağlar Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne atandığı günden itibaren İŞKUR Şube Müdürü Ünver Ünver, kurumda çalışanlar arası ayrımcılık yaparak, anti demokratik uygulamalarıyla, tehdit, aşağılama ve suçlamalarıyla kurumda iş barışını ve huzuru bozmaktadır.  Kariyer, liyakat, adalet, hakkaniyet ve eşitlik ilkelerini hiçe sayılarak, yıllardır kurumda hizmet eden, zor koşullarda çalışan ve görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını bekleyen İŞKUR emekçileri bütün bu zorlukların yanında işyerlerinde idari amirlerinin uygulamalarından kaynaklı baskılara maruz kalmakta, yaşanan huzursuzluk ve güvensizlik ciddi boyutlara ulaşmaktadır. İŞKUR Şube Müdürü Ünver Ünver kurum çalışanları arasında ayrımcılık yaparak kurum çalışanlarına ‘benden olan’ ve ‘benden olmayan’ gözüyle bakmakta, kendisine yakın görmediklerine mobbing uygulamaktadır. Kurum işleyişine uygun olmayan işler isteyerek sürekli çalışanları savunmalarını almakla, yıllık izin vermemekle tehdit etmektedir” dedi.

“TEHDİT ETMEKTE”

İŞKUR Karabağlar Şube Müdürü Ünver’in kurum çalışanlarına Memur-Sen’e üye yapmak için baskı oluşturduğunu iddia ederek, “Yine yaptığı toplantılarda çalışanlara söz hakkı tanımayarak, kurum mevzuatı dışı iş yapmak istemeyen ve haklarını savunan çalışanları ‘devlet töresine aykırı hareket ederek devlete başkaldırmakla’ , ‘devletin onlara verdiği maaşı hak etmemekle’ suçlamaktadır. Ayrıca birçok kurum çalışanlarını kendisinin de üyesi olduğu Memur-Sen’e üye yapmak için baskı oluşturduğu bilinmektedir. Çalışanların sağlık kurumlarından aldığı raporların bundan böyle kendisi tarafından onaylanacağını söyleyerek kendisini hekim yerine koymaktadır. Son olarak da aleni bir şekilde ‘Seçimden sonra birçok kişinin kellesi gidecek’ diyerek kendi görüşlerini benimsemeyen kurum çalışanlarını kendince tehdit etmektedir. Devlet memuru olarak tarafsız olması gerekirken adeta iktidarın müdürü görevini ifa etmektedir” diye konuştu.

“ÇALIŞANLAR HUZURSUZ”

Bu tür davranışların işyerini huzurunu bozduğunu, Şube Müdürü Ünver Ünver’in defalarca şikayet edilmesine rağmen hiçbir işlem gerçekleştirmediklerini belirten Çetin, “Karabağlar Hizmet Merkezinde çalışan 40 tan fazla kişinin İzmir İl Müdürlüğü’ne kendisi hakkında şikayet dilekçesi vermesine ve sendikamızca da İl müdürlüğü ile bu konuda görüşülmesine rağmen henüz İl Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapılmamaktadır. Atandığı günden itibaren kuramda bir çok sıkıntıya neden olan Şube Müdürü Ünver Ünver hakkında bir çok şikayet olmasına rağmen hiçbir yaptırımda bulunulmaması nedeniyle bundan cesaret alan şube müdürü, kurum çalışanlarına yönelik baskı ve tehdidi arttırmaktadır. Şube Müdürü Ünver Ünver tüm bu baskı ve söylemleriyle kurum çalışanlarını korku, endişe ve huzursuzluğa sevk ederek; çalışanları, iş arayanlara, işverenlere, eğitim öğretim kuramlarına yönelik yürütülen istihdam artırıcı ve koruyucu kurum faaliyetlerini yapamayacak duruma getirmiştir” ifadelerini kullandı.

HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Karabağlar Şube Müdürü Ünver Ünver hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını, yapılmadığı takdirde hukuki yollara başvuracaklarını duyuran Çetin, sözlerini şöyle tamamladı: “İdareciler çalışanlar arasında ayrım gözetmeksizin, adil bir şekilde kurum işlerini yürütmek ve demokratik yolları işleterek çalışma huzurunu sağlamakla yükümlüdürler. Büro Emekçileri Sendikası olarak, ne yazık ki bu tür uygulamalarda bulunan kamu idarecilerinin iktidarın kamu emekçilerini kapıkulu olarak görme anlayışından beslendiğini görmekteyiz. Tüm yaşanan bu sorunların İl Müdürü tarafından da bilinmesine rağmen ne yazık ki herhangi bir çözüm getirilmemiştir. Bu nedenle adeta iktidarın müdürü gibi davranan Karabağlar Şube Müdürü Ünver Ünver hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını, yapılmadığı takdirde hukuki yollara başvurulacağını, Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez de basın yoluyla iletiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.