TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanlarının ilk eylemi Tepecik’te yapıldı

İzmir Tabip Odası, Türk Sağlık Sen İzmir Şubeleri, Ses İzmir Şubesi, Genel Sağlık İş İzmir Şubesi, İZAHED, TAHUD İzmir Şubesi, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde ortak basın toplantısı düzenleyerek artan iş yüklerini ve sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirerek 13 Mart günü greve gideceklerini bir kez daha duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık çalışanlarının ilk eylemi Tepecik’te yapıldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen eylem ile sağlık çalışanları sorunlarını dile getirdi. Hafta boyunca çeşitli hastanelerde her gün eylem yapacaklarını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, cuma günü ise genel greve giderek hizmet üretmeyeceklerini bir kez daha yineledi. Kaptaner, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının ‘artık yeter’ dediğini belirterek son on yılda iş yüklerinin on kat arttığına değindi. İş yüklerini arttığı gibi insanca yaşayabilecek ücreti alabilmeleri için 5 günde bakılabilecek hastaya 1 günde bakmak zorunda bırakıldıklarının altını çizen Kaptaner, “Robot gibi 3 dakikada değil yeterli süre ayırarak hastalarımıza bakmak istiyoruz. Hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının hastalanmaları sonuç olarak adeta yasaktır. Çünkü hastalandıklarında zaten çok düşük olan ücretlerine eğer eklendiyse, çok az miktarda olan performans ödemelerini de alamamaktadırlar. Geçinemeyecekleri bir ücrete mahkum olmaktadırlar. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yıllık izin kullanabilmeleri yasaktır. Çünkü dinlenebilmek için yıllık izin kullandıklarında yine eğer varsa ödemeleri kesilmektedir. Özellikle sağlık çalışanları düşük ücretlerine ek olarak verildiği söylenen ödemeleri zaten çoğu zaman hiç alamamaktadır” diye konuştu.

“AKSAYAN HER HİZMETTE ŞİDDET GÖRÜYORUZ”

Kaptaner, sabaha kadar nöbet tutup ertesi gün çok sayıda hasta bakmak zorunda kalan hekimlerden, hemşirelerden, sağlık çalışanlarından güler yüzlü hizmet beklendiğini belirterek, “Sağlık personeli sayısı yetersiz olduğu için hastalarımızla yeteri kadar ilgilenemiyoruz. Sağlık personeli sayısı artırılsa hastalarımıza daha çok zaman ayırabileceğiz, daha çok ilgilenebileceğiz. Ancak yıllardır bu sorun çözülememektedir. Tam tersine, ağır iş yükü altında çalışan hekimler ve sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarından, sağlık ortamında yaşadıkları her sorunda sağlık çalışanlarını sorumlu tuttukları için, sağlık çalışanı sayısı da yetersiz olduğundan aksayan her hizmette, şiddet görür hale geldiler” şeklinde konuştu.

“ROBOT GİBİ HASTA BAKAR HALE GETİRİLDİK”

Performans ödemesi yapılıyor gerekçesiyle komik maaş artışları yapılan sağlık çalışanlarının daha çok mağdur durumda olduğunu belirten Kaptaner, “Çok düşük olan maaşları dışında çoğu zaman hiç ek ödeme alamamaktadır. Bu durum aynı zamanda bir ekip işi olan sağlık ekibi içinde büyük bir eşitsizlik yaratmakta ve huzursuzluğa neden olmaktadır. Ellerinin altına can teslim edilen biz sağlık çalışanları robot gibi hasta bakar hale getirildik. Sonra da güler yüzlü hizmet beklendiği söyleniyor. Robotların yüzü gülmez. Robotlar şefkat gösteremez. Hiç bir meslek mensubu yoktur ki hekimler gibi, en ufak bir hatası milyonlarca lira düzeyinde tazminat ödemek durumunda kalabilsin” diye konuştu.

“SİZ SAĞLIKLI OLUN BİZ MUTLU OLALIM”

Sorunlarının çözülmesini istediklerini belirten Kaptaner, “Sesimizi duyurmak için şimdi 13 Mart Cuma günü hizmet üretemeyeceğiz. Bütün hekimleri, sağlık çalışanlarını birliğe ve gücümüzü göstermeye çağırıyoruz. Yurttaşlarımızı da sağlık çalışanlarını desteklemeye ve sahip çıkmaya çağırıyoruz. Değerli yurttaşlarımız, bu çağrımız, insanca yaşamamızı sağlayacak ücretler ve çalışma koşullarının sağlanması içindir. Bu çağrımız, size daha çok zaman ayırarak sizlere güler yüzle iyi hizmet verebilmek içindir. Bu çağrımız bizi desteklemeniz ve sahip çıkmanız içindir. Bizi destekleyin, sahip çıkın, ‘siz sağlıklı olun, biz mutlu olalım’” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.