TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitik İbo, raflardaki yerini aldı

Hem güldüren hem de düşündüren “Btik İbo”, raflardaki yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2014 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bitik İbo, raflardaki yerini aldı

Yaşadığı trajik aşkı anlattığı Neva kitabıyla satış rekoru kıran ödüllü yazar Dr. Ali Ilgın Olut'un komedi kitabı satışa çıktı. Kitaplarında aşk öykülerine yer veren Olut, bu kez okudukça güldüren ve düşündüren Bitik İbo adlı karikatür içerikli kitabını yazdı. Geçen hafta satışa sunulan Bitik İbo isimli kitabıyla yaşama farklı bir pencereden baktığını belirten İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Olut, "Yaşamımda derin izler bırakan aşkı, Neva kitabında anlattım ve geçmişimle hesaplaştım. Neva’yı sinemada izledikten sonra kendime yeni bir yaşam biçimi seçme kararını verdim. Neşenin de hüzün gibi yaşamın bir parçası olduğunu düşünüyorum. Bu duyguyla bir yıldır üzerinde çalıştığım çizgi roman Bitik İbo ile kendi içimde de değişim çizgisi yaratmayı istedim. Bu romanı okuyup gülenler, aynı zamanda düşünceye dalacak" dedi.

“HEPİMİZİN HAYATINDA BİR BİTİK İBO VAR”

Kimliğini sır gibi sakladığı yakın arkadaşından esinlenerek yazdığı, Bitik İbo karakterinin herkesin hayatında yer aldığını belirten yazar Dr.Ilgın Olut, "Hepimizin hayatında Bitik İbo gibi bir arkadaş vardır ya da olmuştur. Lisede, üniversitede, mahallede, askerde, iş yerinde karşımıza çıkmışlardır. Onları hatırlayınca nedense yüzümüzde bir gülümseme oluşur. Yıllar sonra karşılaşsak bile, ‘yahu bu adam hiç mi değişmemiş?’ deriz. Bitik İbo'yu biraz günümüzün Neyzen'i, Hayyam'ı, biraz pop, biraz savrulmuş, biraz uçuk ve ucundan da filozof olarak görülebiliriz. Sanırım onlar hayatın alaycı, kaygısız, renkli ve bir o kadar da naif yönünü temsil ederler. Burada onlardan birinin ve çevresindeki arkadaşlarının kendi halindeki yaşamlarından bir kesiti anlatmaya çalıştım" diye konuştu.

“YAPIMCILARDAN TEKLİF ALDIM”

Büyük bölümü karikatürlerin oluşturduğu Bitik İbo kitabının bir hafta önce satışa çıktığını belirten Ilgın Olut, şunları söyledi: "Kitabı okuyanlar önce çok şaşırdı çünkü bu kitabın içinde aşk acısı yok, hüzün ya da melankoli yoktu ama komedi vardı. Aslında bu kitapta komedi yoluyla bir takım mesajlar vermek istedim. Çoğunlukla güldüren Bitik İbo bazı sözleriyle okuyanları düşünmeye de sevk edecek. Şu ana kadar aldığım yorumlar olumlu ve sevindirici. Bitik İbo’nun beyaz perdeye aktarılması için bir kaç yapımcıdan teklif aldım. Görüşmelerimiz devam ediyor ama şimdilik kitabın uyandıracağı tepkiler ile ilgileniyorum. Okuyuculardan duyacaklarım benim için en önemli kriter. Duruma göre film aşaması daha sonra gelebilir.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.