TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Saat Kulesi, otizm için mavi oldu

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle İzmir'de yürüyüş düzenlendi. İzmir Saat Kulesi de otizmin simgesi mavi ışıkla aydınlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Saat Kulesi, otizm için mavi oldu

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. 'Otizme çare erken etkili müdahale' yazılı mavi tişörtler giyen dernek yönetici ve üyeleri Konak Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. Bugüne özel mavi ışıkla aydınlatılan İzmir Saat Kulesi önüne kadar gelen otistik çocuklar ve aileleri, şarkılar söyledi. ODER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör, 2 Nisan'ın Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğini belirtti.

Otizmin genellikle yaşamın ilk iki yılında ortaya çıkan, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğu olduğunu dile getiren Güngör, 1985 yılında 2 bin 500 çocuktan birine otizm tanısı konulurken bugün sayının 68 çocukta bire düştüğüne dikkat çaktı. Güngör, “Türkiye'de 600 bin otizmli birey var. Otizme yönelik ulusal politika bir türlü oluşturulamıyor. Üç yıl önce temeli atılan Otizm Eylem Planı harekete geçirilemiyor. Otizmli bireylerin ülkemizin imzaladığı uluslararası sözleşmelerden ve iç hukukumuzdan kaynaklanan tüm haklarını kullanmaları bir türlü sağlanamamaktadır. Otizm iyi ya da kötü gelişebilen bir farklılıktır. Eğer gerekleri yapılırsa yetişkinlik çağları huzurlu, hatta verimli olabilir, devlete de bakım maliyetleri olmayacaktır. Otizmin artışının önüne geçemediğimiz şu günlerde en azından etkilerini ve dolayısıyla etkilediği kitleleri azaltıcı politikalar üretip, birçok hayatın akışını olumlu yönde değiştirebiliriz” dedi. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.