TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meydan düzenlemesi için düğmeye bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altına yapacağı iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesi için düğmeye bastı. İhale 20 Şubat’ta

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2015 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Meydan düzenlemesi için düğmeye bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek için somut adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Buca’ya bir yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi kazandırmak için 20 Şubat 2015 tarihinde yapım ihalesine çıkıyor.

İLÇEYE YENİ BİR ÇEKİM MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yeraltı otoparkının üst kısmı, Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri  bir mekan haline getirilecek.

Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak.

1 MİLYON TL’LİK KAMULAŞTIRMA YAPILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulacak yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirdi.  Daha önce de meydandaki özel mülkiyetlerde kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2002-2007 yılları arasında yaptığı çalışmalarla, toplam 1912 metrekarelik alanda kamulaştırma yaptı.. Bu çalışmaların maliyeti ise 1 milyon TL’ye ulaştı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.