TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Darbecilerin karşısında durmaya devam edeceğiz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, her zaman darbelerin karşısında durduklarını ve durmaya devam edeceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Darbecilerin karşısında durmaya devam edeceğiz”

Davutoğlu, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmaya, ilçelere selam göndererek başladı. "Kütahya demokrasimizin destanıdır. Şehit Başbakanımız Adnan Menderes'i Kütahya milletvekili olarak Ankara'ya gönderen Kütahya'ya selam olsun” diyen Davutoğlu, “Kütahya'nın bu aziz ruhuna bütün mekanlarına selam olsun. Her garibe dost olan Kütahya'ya Kütahyalılar'a selam olsun. Siz var olun hep beraber var olacağız. Kütahya bizim tarihimizin hülasasıdır. Demokrasimizin hülasasıdır. Bizi en iyi her zaman Kütahya anlamıştır. Tarihi yolda yürüyenlere destek vermiştir" dedi.

IMF'ye borç veren ülke haline getirdiklerini söyleyen Davutoğlu, “Türkiye'de adım atmadık toprağına basmadık tek bir santimetre kare bırakmayacağız. Ya batıda dolaşıyorlar ya İç Anadolu'da ya Doğu Anadolu'da. Gerçekten bu millete sadakat, ay bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandırmaktır. Bu parti kim. 7 Haziran seçimleri bunun için önemli. Birileri oyunlar içine girebilirler. 7 Haziran'da demokrasinin kalesi olan Kütahya'dan seslenecek miyiz. Sandıklara gidip inşallah yeniden AK Parti diyecek miyiz. 4'te 4 yapacak mıyız" dedi

Davutoğlu, "1946'da Kütahya milletvekili Adnan Menderes 1960'ta demokrasinin sembol ismi burada tutuklandı. İdam sehpasına onurla yürüdü. Yassıada'da onurla yargılandı. O adayı, yarın inşallah Adnan Menderes'in, aziz şehitlerimizin hatırasına, törenle kongre merkezi yapıyoruz. Darbelerin bütün izleri silinsin diye. Darbelerden hiç bir iz bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadroları her zaman darbecilerin karşısında durdu durmaya devam edecek. Pınarhisar cezaevine onurla yürüyen cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz. Sadece AK Parti milli iradenin sözcüsü oldu. Darbecilere ve vesayetçilere karşı bin an bile taviz vermeden duracağız” şeklinde konuştu.

12 Eylül'ü kınayanların, darbeciler yargılansın dediklerinde karşı çıktıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Hayır oyu verdiler. Şimdi uyanıyorlar. Gün geçtikten sonra yargılamaktan bahsediyorlar. Kim açtı yargılanmalarının önünü. Dimdik kim durdu. Onun için bizi yeni darbelerle yeni vesayetlerle yıkmaya çalıştılar. Gezi provokasyonları yaptılar bizi sarsabildiler mi AK Parti'yi hedef aldılar bizi bir an dahi sendeletebilirler mi? Sizin huzurunuzda diyorum ki Allah da şahit olsun darbecilere ve vesayetçilere karşı bir an dahi taviz vermeden dimdik durmaya devam edeceğiz. İhanet çetesini devreye soktular. Dün, Türkiye’de yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere HSYK ‘dur’ deyince yeniden seslerini yükseltmek istiyorlar. ‘Dönemin başbakanı’ diyerek Adnan Menderes’e yapmak istediklerini yapmak istiyorlardı Sayın Cumhurbaşkanımıza. Yapabildiler mi, yapabilirler mi? Dün Isparta'da çok güzel tabir ardı. Paralel de olsalar üçgen de olsalar ihanete taviz vermeyiz. Üçgende kim var HDP, MHP, CHP, arkasında paralel. Siz paralele de üçgene de cevap verir misiniz. Bizim yolumuz sırat-i müstakimdir. Dosdoğru yoldur diyecek misiniz? Demokrasimizi yeniden inşa edecek miyiz? 30 Mart'ta geldiler. AK Parti dışında kim güçlüyse ona destek verelim dediler. Ama siz 30 Mart seçimlerinde desten yazdınız. Siz ayağa kalktınız ve bir destan yazdınız. 7 Haziran'da da hepsi birden toplanıp geliyorlar. Paralelciler, üçgenciler, arkasındaki kartel medya. Kütahya ayağa kalkacak mısın milletin sesi olacak mısın? Biz gücümüzü Kütahya'dan alırız. Biz gücümüzü milletten alırız. Kapalı kapılar ardındaki lobilerden Pensilvanya'dan almayız. Oğuz boylarının çocukları Kütahyalılar yeni bir yola giriyoruz. Yeni Türkiye 12 yıllık bir birikim üzerinden yeni Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktık. 2002 ile bugünün Türkiye'sini karşılaştırdığımızda neyin ortada olduğu açıktır. 2002'de bütün Türkiye'de doğalgaz olan şehir sayısı 9'du, bugün 74. İnşallah 81 vilayetimize de doğalgaz getireceğiz" diye konuştu. (İHA/KÜTAHYA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.