TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kürtaj haktır karar kadınların

Ayrılmak istediği erkek arkadaşının av tüfekli saldırısında sol kolundan yaralanan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu’nun gebeliğinin sonlandırılmasının ardından tedavi gördüğü hastanenin doğumevi önünde kadın örgütleri temsilcileri bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kürtaj haktır karar kadınların

EMİNE ŞEKER

Ayrılmak istediği erkek arkadaşının av tüfekli saldırısında annesi ölen, kendisi sol kolundan yaralanan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, dün kürtaj oldu. Kocaoğlu, hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini ve kolunu kaybetme riski olduğunu öne sürmüştü. Diğer yandan konuyla ilgili İzmirli kadınlar da yaşananları protesto etmek için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması için toplanan gurup, ‘kürtaj haktır karar kadınların’ ve ‘devlet elini bedenimden çek’ şeklinde slogan attı.

KÜRTAJ HAKTIR

İzmirli kadınlar adına konuşan Pınar Gayıp, Kocaoğlu’nun tedavisine başlanmadan önce kendisinin hamile olduğunu belirttiğini ve kürtaj yapılması talebinde bulunduğunu söyleyerek, “Ancak İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadının kürtaj talebini sağlığını tehdit ediyor olmasına rağmen babasının ve kocasının izni olmadan gerçekleştiremediğini belirtmiştir. 10 gün boyunca yasal sürenin dolmasını beklemiştir. Biz İzmirli kadınlar olarak bu durumu öğrendikten sonra avukat arkadaşlarımızla dayanışarak önceki gün bu hastanedeydik. Heyetin toplanmasını sağladık. Yine önceki gün bu hastanede bir heyet toplandı ve Ayşe için kürtaj kararı alındı. Süreci takip edeceğiz. Biz buradan bir kez daha söylüyoruz. Kürtaj haktır. Kadın beyanı esastır. Kadının bedeni üzerindeki karar tamamen kadına aittir. Bu hastanede kadının bedeni üzerindeki alınacak olan karar çiğnenmeye çalışılmıştır. Kadın bedeni üzerinde AKP’nin ve erkek devletin uygulamaya çalıştığı politikalar uygulanmıştır” dedi.

KADIN ARKADAŞIMIZIN SAĞLIĞI TEHLİKE ALTINA ALINMIŞTIR

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Kocaoğlu’nun son durumu hakkında bilgi vermediklerini iddia eden Gayıp, sözlerine şöyle devam etti: “Ayşe’nin tedavi sürecini takip ettiğimiz için hastane tarafından da suçlandık. Çünkü bu hastane bizim Ayşe’nin güvenliğini tehlikeye attığımızı, Ayşe hakkında olmadık dedikodular ortaya çıkardığımız şeklinde hakkımızda suçlamalarda bulunmuştur. Ancak kadın arkadaşımız 15 gündür hastanede. 15 gündür bir tedavi süreci başlatılmamıştır. 15 gündür kürtajı yapılmamıştır. 10 gündür de yasal süreci hukuksuz olarak doldurulmaya çalışılmıştır. Kadın arkadaşımızın sağlığı tehlike altına alınmıştır.”

DİPLOMALARINI NEREDEN ALDIKLARINI SORMAK İSTİYORUZ

İzmirli kadınlar adına konuşan Pınar Demir ise, Kocaoğlu hamile olmasına rağmen tedavinin ilk zamanlarında iki kez genel anestezi uyguladığını hastanenin buna rağmen gebeliği sonlandırma kararı almadığını öne sürerek, “Ayşe’nin koluna müdahale edilirken kendisine genel anestezi uygulanmış. Hamile kadınlara genel anestezi uygulanması zaten tıbben problemli bir şeydir. Bu koşullar altında kadının gebeliğini devam ettirmek tıp eğitimi almış bir insanın yapmayacağı bir şey. Diplomalarını nereden aldıklarını sormak istiyoruz. İki kez genel anestezi uygulanmış ve gebeliği devam ettirilmiş” şeklinde konuştu.

ENFEKSİYONA RAĞMEN ÖZEL BİR ODADA KALMIYOR

Kocaoğlu’nun sözlü bir biçimde kürtaj talep ettiğini söyleyen Demir, “Başhekim kesinlikle bunun bu hastanede gerçekleştirilmeyeceğini, bu eylemi ancak Buca’daki hastanede gerçekleştirebileceklerini söylemişler. Ayşe burada 15 gündür bulunmasına rağmen Buca’daki hastaneye sevk edilmemiş ve kürtaj işlemi gerçekleştirilmemiştir. Mezunun basına yansıması ile beraber bu uygulamayı devam ettiremediler. Ayşe enfeksiyona rağmen özel bir odada kalmıyor. Kolunda ciddi bir enfeksiyon var. Koşullarının iyi olduğu söylenemez” ifadelerini kullandı. Demir, son olarak Kocaoğlu’nun sağlık durumundan çok özel hayatı ile ilgilenildiğini ve bu sebeple hastanede Kocaoğlu hakkında dedikoduların çıktığını da belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.