TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli, Yüce Divan oylamasını değerlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Gün gelecek 17-25 Aralık’ta suçüstü basılanların başı öne eğilecek, yasa ve ahlak dışı tüm iş ve ilişkiler mahkeme önüne çıkarılacaktır. Bunun için de 7 Haziran 2015 tarihi bir dönüm, hayati bir kavşaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bahçeli, Yüce Divan oylamasını değerlendirdi

Dört eski bakanı adaletten kaçırma ve yargıdan uzak tutma operasyonuna destek veren herkesin vicdanen suç işlediğini, ahlaken iflas ettiğini belirten Bahçeli, “Yaşananlar neresinden bakılırsa bakılsın bir zillettir ve zilletten gurur duymak, zillete bel bağlamak ve buna da milli irade demek akıl, izan ve maneviyatla bağdaşmayacaktır. Esasen, TBMM’de rüşvet ve yolsuzluk zanlıları aklanmamış; yasa, Anayasa, milli ruh ve milli ahlak felç edilmiştir. Dört eski bakan temize çıkmamış, üzerlerinde atılı duran pek çok ithamlardan arınmamış, buna karşılık dürüstlük ve namuslu olmak yeniden ağır bir hasar almıştır” dedi.

“KANUN KAÇAKLARININ BORUSU ÖTMEKTEDİR”

“Rüşvete onay verenler onca rezilliğe geçer not vermişlerdir” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Hırsızlığı savunmak için el kaldıranlar, soygunu selamlamak amacıyla el sallayanlar demokrasiyi baltalamış, milli ve manevi değerleri temelinden dinamitlemişlerdir. AK Parti’yle beraber bir yanda ahlak sahneden çekilirken, diğer yanda arsızlık ön almış, alacakaranlık zihniyet arayı açarak öne geçmiştir. Ne üzücü bir manzaradır ki, bugün tefrikanın fermanı geçmekte, iftiranın sözü dinlenmekte, kanun kaçaklarının borusu ötmektedir. TBMM’de hukuk ve haysiyete kast edenler, temiz siyaset ve temiz yönetime sırt çevirenler her şeyden önce aziz milletimizin emanetlerini çiğnemiş, edilen yeminleri inkar etmişlerdir. Kara propagandayla siyasi dizayn peşinde koşanlar, karanlık kampanyalarla, sağlam irade yalanlarıyla siyasi vesayet makamı olanlar Türkiye’nin geleceğini karalamak için olağanüstü gayret göstermişlerdir.”

“ARTIK 17-25 ARALIK MIZRAĞI ÇUVALA SIĞMAMAKTADIR”

Türk milletinin belgeli, delilli ve her yönüyle somut olan rüşvet ve yolsuzluk iddialarını ve taraflarını Yüce Divan’a göndermeyip suça ortak olan AK Parti’yi ibret, esef ve teessüfle izlediğini kaydeden Bahçeli, 17-25 Aralık mızrağının çuvala sığmadığını ifade etti. Türkiye’nin ibresinin tam anlamıyla adaletsizliğe çevrildiğini, çıkarlarına hizmet eden siyasi çete ve uzantılarının zulme bir kez daha ortak olduğunu kaydeden Bahçeli, “Ayrıca TBMM’deki oylamada vicdanının sesini dinleyen, faziletin yörüngesinden çıkmayan, hukuka saygı ve riayetin çekim alanından ayrılmayan milletvekillerinin yanısıra, önemli sayıda AK Partili milletvekilinin de dört eski bakan aleyhinde tutum takınması mühim bir gelişmedir. Böylelikle AK Parti’de derin, alttan alta kaynayan, örtülemez, geçiştirilemez, bastırılamaz çatlak ve çatışmaların varlığı gün yüzüne çıkmıştır. Dört eski bakan hakkında verilen Yüce Divan’a sevke ilişkin önergelerin gizli oylama safhasında, bunlardan yalnızca birisiyle ilgili 276 sınırı aşılmıştır. Ne var ki, diğer üç bakanla ilgili önergeleri de reddeden AK Parti’li milletvekillerinin toplam sayısı 276 eşiğinin altında kalmıştır. Bu demektir ki, AK Parti Meclis parti grubu hükümete güven vermemiş, arkasında durmamış, soruşturma komisyonu raporuna, paralel ve darbe safsatalarına itibar etmemiştir. Öyle ki AK Parti milletvekillerindeki fire 48’i bulmuş, böylece muhalefet bloğunun tezleri iktidar grubundan sağduyulu ve ahlak sahibi değerli isimler tarafından haklı bulunmuş ve teyit edilmiştir” dedi.

“7 HAZİRAN 2015 TARİHİ BİR DÖNÜM, HAYATİ BİR KAVŞAKTIR”

Bahçeli, “Dünden itibaren AK Parti Hükümeti’nin meşruiyeti artan ölçüde sorgulanacak ve hakkındaki soru işaretleri katlanarak devam edecektir. Bunca tahribattan sonra TBMM’de tehdit ve baskı mekanizmasıyla Yüce Divan’a gönderilmeyen eski bakanların ve 17-25 Aralık’ın saraya saklanan failinin hesap vermesi kaçınılmaz bir zarurettir. Bu kokuşmuşluğun hesabını MHP soracak, KPSS imtihanlarına kadar sıçrayan yolsuzluk kanserinin üstesinden MHP gelecektir. Bu ertelenmiş adalet ve temizlik hareketini Türk milleti mutlaka yapacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi yolsuzluğun, rüşvetin, zilletin, yozlaşma illetinin panzehiri, tam karşı kutbudur. Ve millet hazinesinin yılmayan bekçisi, devlet kaynaklarının pes etmeyecek muhafızıdır. Boğazından haram lokma geçenler şu anki tabloya bakıp da sevinmemelidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp edenler, garibin gurebanın, fakirin fukaranın alın terini çalanlar fazla umutlanmamalıdır. Gün gelecek 17-25 Aralık’ta suçüstü basılanların başı öne eğilecek, yasa ve ahlak dışı tüm iş ve ilişkiler mahkeme önüne çıkarılacaktır. Bunun için de 7 Haziran 2015 tarihi bir dönüm, hayati bir kavşaktır. İnanç ve iddiayla söylemek isterim ki, Milliyetçi Hareket Partisi bu milli ve kaçınılmaz hesaplaşma için sabırsız ve heyecanlıdır” dedi. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.