TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14 seçim çevresinde sandık başına

YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler bugün, sandık başına gidiyor

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
14 seçim çevresinde sandık başına

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler bugün, sandık başına gidiliyor. 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanması bekleniyor.

YSK, 30 Mart seçimlerinin ardından 13 yerde seçimi iptal etmiş, buralarda seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti.

Bu yerlerden 3'ünde belediye başkanlığıyla birlikte belediye meclisi üyeliği, 2'sinde il genel meclisi üyeliği seçimi de yapılıyor.

Ayrıca, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Gömü Belediyesinin tüzel kişiliğinin devamı yönünde verilen Ankara 7. İdare Mahkemesinin kararı uyarınca burada da ara seçim gerçekleştiriliyor.

İptal edilen seçimler yenileme seçimi olduğundan aynı şartlarla yeniden yapılıyor. Gömü'deki seçim ise yeni bir seçim olarak değerlendirildiğinden burada seçime katılacak 12 partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri için kura çekilmiş, kura sonucunda oy pusulasında AK Parti 1, CHP 6, MHP 3. sırada yer almıştı.

202 BİN 974 VATANDAŞ SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Seçimlerin iptal edildiği Ağrı Merkez'de 79 bin 498 seçmen 310 sandıkta, Yalova Merkez'de 75 bin 813 seçmen 245 sandıkta oy kullanacak. Bu iki ilde toplam 155 bin 311 seçmen sandık başına gidiyor.

Aydın Buharkent'te 9 bin 329 seçmen 38 sandıkta, Bayburt Aydıntepe'de bin 752 seçmen 8 sandıkta, Bitlis Güroymak'ta 11 bin 951 seçmen 44 sandıkta, Çankırı Şabanözü'nde 5 bin 876 seçmen 23 sandıkta, Eskişehir Mahmudiye'de 6 bin 156 seçmen 30 sandıkta, Kastamonu Çatalzeytin'de bin 872 seçmen 7 sandıkta, Tokat Yeşilyurt'ta 3 bin 142 seçmen 12 sandıkta oy kullanıyor.

Çorum'un Ortaköy ilçesinin Aştavul beldesinde, Erzincan'ın Tercan ilçesinin Çadırkaya beldesinde, Niğde Merkez Bağlama beldesinde ve Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Eymir beldesinde de yenileme seçimi yapılıyor.

Seçmenler, Afyonkarahisar Emirdağ Gömü beldesinde ise ara seçim için sandık başına gidiyor. Gömü'de seçmenler belediye meclis üyeliği için de oy veriyor.

Ağrı Merkez ve Tokat Yeşilyurt'ta il genel meclisi üyeliği seçimi için de oy kullanılıyor. Böylece bugün sandık başına 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede toplam 202 bin 974 seçmen gidiyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugün yapılacak seçimlerle ilgili düzenleme yetkilerini ilgili seçim çevrelerindeki il-ilçe seçim kurullarına bıraktı. (AA/ANKARA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.