TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abisinin böbreğiyle hayata tutundu

37 yaşındaki böbrek hastası Burak Ceyhan abisinin böbreği ile sağlığına kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2014 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Abisinin böbreğiyle hayata tutundu

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’nde gerçekleştirilen nakille diyalize girmekten kurtulan Ceyhan, yeni yaşamına merhaba dedi.

YAŞAMA YENİDEN BAĞLANDI

Beş yaşından beri şeker hastalığı ile mücadele eden  Burak Ceyhan’ın yıllar içinde  böbrekleri de  hasar gördü. Dört yıl önce ilaç tedavisine başlandı ancak tedaviye cevap alınamadı.  Ceyhan’ın sağlığına kavuşması için diyalize girmesi ya da organ nakli olması gerekiyordu. Abisi Murat Ceyhan(41), kardeşinin tedavisi için hiç tereddüt etmedi. Doku uyumu olunca böbreği kardeşine nakil edildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde,  abisinin böbreği nakledilen Ceyhan başarılı geçen operasyon sonrasında diyalize hiç girmeden yaşama yeniden bağlandı.

BÖBREKLERİ ARTIK İŞLEV GÖRMÜYORDU

Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu  yaşayan Burak Ceyhan: “Böbreklerim artık işlev görmüyordu. Doktorlarım ya diyalize girmem gerektiğini, ya da organ nakli olmam gerektiğini söylediler. Abimle doku uyumumuz olunca bana böbreğini verdi. Ona minnettarım, bende olsam aynı şeyi yapardım. Ameliyatımı yapan başta doktorum Cezmi Karaca olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum,  herkes organlarını bağışlamalı, bende hastaneden çıkarken organlarımı bağışlayacağım” diye konuştu.  Organ nakilinin önemine dikkat çeken abi Murat Ceyhan’da “İnsan başına gelmeden bir şey anlamıyor. Herkese bir gün hasta olabilir, tedavisi için organ nakli gerekebilir, toplumun bu konuda biraz daha duyarlı olması gerekiyor” dedi.

HALKI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Nakil Ekibinin başkanı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi  Sorumlusu Op. Dr. Cezmi Karaca hastaya  diyaliz ve organ nakli olmak üzere iki seçenek sunulduğunu belirterek “Eğer nakil yapılmasaydı haftada üç gün diyalize girmek zorunda kalacaktı. Organ naklinin her zaman için birinci tercih olması gerekiyor ama maalesef ülkemizde organ bağışı çok az, canlı vericili nakiller daha  çok yapılmakta, ülkemizde 28 binin üzerinde nakil bekleyen hasta var bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Organ bağışı bekleyen hastalar için her bağış, bir umut. Çoğu hastayı ayakta tutanda bu umutlu bekleyiş. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz”  şeklinde duygularını ifade ederek organ bağışının önemini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.