TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP, İzmir politikalarıyla bütünleşti

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, seçim sonuçlarını değerlendirerek İzmir’in MHP politikalarıyla bütünleşmesi sonucunda yükselişte olmasından dolayı da çok memnun olduklarını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP, İzmir politikalarıyla bütünleşti

ANIL YIKGEÇ

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, seçim sonuçlarının ardından seçim bürosunda bir basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundu. İzmir’in tercihini yaptığını söyleyen Oktay Vural, “Bizlere gösterilen ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyoruz. İzmir tercihini yapmıştır. 2011 seçimlerini dikkate aldığımızda MHP'de yüzde 30'luk bir artış oldu” dedi.

“SONUÇLAR ORTADA”

Türk siyaseti açısından ülkenin kritik bir seçimi tamamladığını ifade ederek konuşmasına başlayan Vural, 50 gün boyunca yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini belirtti. İzmir’in tercihini MHP’den yana yaptığını ifade eden Vural,  “İzmir sonuçları ortadır. 17 Nisan'da İzmir'de seçim çalışmalarına başladık. 50 günlük bir seçim çalışması yürüttük. Sosyal medya, yerel medya ve vatandaşlar ile doğrudan ilişkiyi tercih ettik. Bizlere gösterilen ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyoruz. İzmir tercihini yapmıştır. Sonuç itibari ile bakıldığında, 2011 seçimlerini dikkate aldığımızda MHP'de yüzde 30'luk bir artış oldu” dedi.

“AKP' NİN DÜŞÜŞÜ VE MHP'NİN YÜKŞELİŞİ AÇIKTIR”

Bu seçimde başarılı olduklarının altını çizen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural,  konuşmasına şöyle devam etti: “2 vekillini 4 vekile çıkarttık. İzmir oranına bakıldığında AKP'nin düşüşü ve MHP'nin yükşelişi açık ve nettir. CHP'nin 2014 seçimlerinde yerinde saydığını görüyoruz. Bu üç büyük parti içinde MHP İzmir'deki oylarını 1. ve 2. bölge olarak yüzde 25 arttırmış bulunmaktadır. En büyük alternatifin MHP olduğu gayet açık ve net. İzmir politikaları ile bütünleşmiştir. Bana bu gururu tekrar verdiler. Ben de elimden geleni yapacağım. Bundan sonra daha fazla milletvekili ile devam edeceğiz inşallah, bu ışığı gördük. İzmirlilere, bize destek veren, ilgi gösteren, selamlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Tüm vekillere başarılar diiyorum. Çalışmaya devam edeceğim. Bundan sonra hem İzmir hem Türkiye olarak gereğini yapacağımızı ifade etmek istiyorum.”

KOALİSYON OLMAYACAK

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Vural, koalisyon olmayacağını dile getirerek, “Dün Genel Başkanımız açıklama yaptı. Biz çözüm sürecini hep eleştirdik. MHP'nin tutum ve görüşünü açıkca ifade ettik. Bütün yolsuzlukların hesabının sorulması niteliğinde taahütlerimiz geçerlidir. Parti devleti anlayışı ile hareket eden devletin kurumlarını siyasete bulaştıran kurum müdürlerini il parti başkanları gibi davrananları istifa etmeleri en sağlıklı karar olacaktır. Milli irade bu zihniyeti red etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti parti devleti değildir, hukuk devletidir. Bütün kamu görevlilerini uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

“HENÜZ ALGILAMIŞ DEĞİLLER”

Bülent Arınç'ın HDP'nin aldığı oylardan MHP'nin katkısı olduğuna dair yaptığı açıklamayı değerlendiren Vural, “Bülent Arınç 3 dönemini tamamladı. Artık bir doktora gitmesinde fayda var. Kendisini kontrol ettirmeli. Bülent Arınç bir daha emeklilik dönemi yaşayacak, bu tür kelimeleri söylemesin. AKP'ye oy veren insanların kendisine ne mesaj verdiğini iyi algılamalılar. Fakat henüz algılamış değiller. Büent Arınç'ın Melih Gökçek ile ilgili açıklaması bir papatya falına dönecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.