TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in göbeğinde kurşun yağmuru!

İzmir'in Konak İlçesi'nde, farklı yerdeki bir ev ile kahveye düzenlenen silahlı saldırılarda 22 yaşındaki Sercan Karabaş öldürüldü, 12 kişi de çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralandı. Polis, saldırganları belirleyip yakalamak için çalışma başlattı

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in göbeğinde kurşun yağmuru!

İlk saldırı önceki gün saat 22.00 sıralarında Gültepe semti Ulubatlı Mahallesi 2475 Sokak'taki kahvede meydana geldi. Caddeden geçen plakası alınamayan bir otomobilden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle kahveye ateş edildi. Açılan ateşle kahvede oturan Ünal Karakaya (70), Ünal Koçak (59), Hasan Yılmaz (37), Ramazan Aker (46), Serdar Rencber ile yoldan geçen Cem Bal (17) ve Yıldız Bal (19) vücuduna isabet eden saçmalarla yaralandı. Saldırganlar hızla uzaklaştı. Saldırı sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından, yaralılar ambulanslarla Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

EVE DE ATEŞ EDİLDİ

Bu olaydan kısa bir süre sonra bu kez Esentepe Mahallesi 2740 Sokak'ta bulunan bir eve kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş edildi. Saldırganlar av tüfeğini bırakarak hızla kaçtı. Bu saldırıda sokakta bulunan Sercan Karabaş (22), Güney Karakuş (27), Hasan Karakuş (53), Yıldıray Işıkyol (34), Ferhat Çiftçioğlu (35) ve Ersan Tırpan (30) yaralandı. Buraya da çok sayıda polis ekibi ve TOMA sevk edildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara çeşitli hastanelere kaldırdı. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Sercan Karabaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanelere kaldırılan yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Polis ekipleri sokakta yoğun güvenlik önlemi alırken, 1 ay öncesine kadar oto tamirciliği yapan, son günlerde çalışmadığı belirtilen Sercan Karabaş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

ÖLENİN ÜZERİNDEN AV TÜFEĞİ FİŞEĞİ ÇIKTI

Hastanede hayatını kaybeden Sercan Karabaş'ın cebinde av tüfeği fişeği bulunduğu ileri sürüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde bulunan boş fişekler ile av tüfeği üzerinde parmak izi çalışması yaparken kahvehane baskını ile ev baskınının birbiri ile bağlantılı olup olmadığını araştırmaya başladı. Polis her iki olayda kaçan kimliği belirsiz saldırganları bulmak için soruşturmayı derinleştirdi.

SALDIRININ TANIKLARI DEHŞET GECEYİ ANLATTI

Ev baskınında yaralanan Yıldıray Işıkyol'un annesi Kevser Işıkyol, şöyle konuştu: ''Piknikten geldik. Eve geçecektik, komşumuz çay yapmış oraya oturduk. Eve gelirken baktık kavga var. Birini vurmuşlardı, yerde yatıyordu. Oğlum Yıldıray, 'Yardım edeyim' dedi. Yerde yatanı kaldırayım derken oğlumu da vurdular. Oğlum kavgayı ayırayım derken vuruldu'' dedi. Mahalleliden bir vatandaş ise gelenlerin 6-7 kişi olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Yüzleri puşi ile kapalıydı. Ardı ardına kurşun sıktılar. Cehennem yeri gibiydi. Ölenin de yüzü puşiliydi. Ben bu mahallede oturuyorum 50 senedir böyle bir olay görmedim.'' Kahvehane saldırısında yaralan ve dehşet anlara tanıklık eden Ünal Koçak ise, ''Kahvede maç izledim. Maç bittikten sonra camiye gitmek için kahveden çıkarken arabayla gelen 3 kişi pompalı tüfekle kahveyi taradı. Saçmalar burnuma, yüzüme, alnıma ve kafama geldi yaralandım'' dedi.

BİRBİRİYLE İLGİSİ YOKMUŞ

Öte yandan olayla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, her iki olayın birbirinden bağımsız olduğunu açıkladı. Olaylara karışanların kimliklerinin belirlendiği, bazı kişilerin gözaltına alındığı da bildirildi.

Gültepe Semti Ulubatlı Mahallesi 2475 sokakta bulunan kahvede meydana gelen ilk olayın, daha önce burada iki grup arasında yaşanan kavgadan kaynaklandığı ileri sürüldü. Yaklaşık yarım saat sonra 500 metre mesafede gerçekleşen ikinci olayda ise Ersan Tırpan'ın husumetli olduğu kişilerin saldırıyı gerçekleştirdiği aktarıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. (DHA/İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.