TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çalışanlarımızın hak ve hukukunu koruyacağız”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu çalışanların hak ve menfaatlerinin kaybolmaması için mücadele ettiklerini ve çalışma barışının bozulmamasının temel hedefleri olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2014 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Çalışanlarımızın hak ve hukukunu koruyacağız”

Başkan Selvitopu, son günlerde basında da yer alan işçi sorunlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede taşeron sistemine birey olarak da karşı olduğunu, sorunun yerel yönetimlerden değil, Türkiye'yi yönetenlerin işçileri taşerona anlayışa teslim etme çabalarından kaynaklandığını ifade etti. Göreve geldiği günden bugüne belediyenin 1 TL bile borçlanmadığına, kendi yağıyla kavrulduğuna dikkat çeken Muhittin Selvitopu, "Hiçbir zaman maaşlar aksatılmamıştır. Evet, ödeme zorluklarımız vardır ama bunlar da bir gerçektir. Bunu da herkesin bilmesi gerekir. Borçlanma asla yapmayacağım, kamuyu borca sokmayacağım. Hep beraber taşın altına elimizi koyacağız. Belediyeyi hep birlikte düzlüğe çıkaracağız. Bunun zaman zaman bedelleri olacaktır. En başta da bizlere olacak. Ancak bundan hiçbir zaman kaçmayacağız. Bütün arkadaşlarımızla sonuna kadar bu kurumu ayakta tutacak ve istikrara kavuşturacağız” dedi.

Taşeron sisteminin siyasi istismar edilmemesi gerektiğini, bu anlayışta olanlara karşı her zaman mücadele edeceklerini savunan Selvitopu şöyle konuştu: "Türkiye'de taşeron sistemine kişi olarak da hep karşı çıktım, çıkmaya da devam edeceğim. Bu sistemi yaratanlar bunu düzeltmelidirler. Bugün biz bu ortama girdiysek bu Karabağlar Belediyesi'nin eksikliğinden değildir, Türkiye'deki uygulama eksikliğindendir. Bu gerçeği herkes bilmelidir. İnsanları taşeronlara mahkum edenler düşünmeliler. Eğer bu konuyu böyle siyasi istismar yapmaya kalkanlar olursa bizden de gerekli cevabı alırlar. Ancak buna karşı olmak, yasaları da bir tarafa atıp yasa dışı hareket etmek demek değildir. Biz böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz. Böyle bir anlayışın içerisinde olmayız."

 

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Başkan Selvitopu, Karabağlar'da 1600 çalışanın yer aldığını, tüm çalışanların iş güvencesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek disiplinli bir yönetim anlayışıyla Karabağlar Belediyesi'ni hep birlikte düze çıkaracaklarını, istikrara kavuşturacaklarını söyledi. Selvitopu, "Bu süreçte bize düşen hiçbir çalışma arkadaşımızın hak ve menfaatinin kaybolmamasıdır. Çalışma barışının bozulmaması temel hedefimizdir. Ama bu konuda yanlış bilgilendirmelerle çalışanları başka noktalara çekmek isteyenlere de asla müsaade etmeyiz. Çok soğuk kanlıyımdır, sabırlıyımdır ama yeri geldiğinde de neyin neden olduğunu izah etmekten de hiçbir acizliğim yoktur. Sabır gösteriyorsak bu içinde bulunduğumuz görevin sorumluluğundandır. Karabağlar Belediyesi’nde 1600 çalışanımız var. Bu arkadaşlarımızın iş güvencesi bizim için önemlidir. Bunları hiçbir zaman yabana atmayız. Göreve geldiğim günden bu güne belediyemiz 1 lira bile borçlanmamıştır. Kendi yağıyla kavrulmuştur, hiçbir zaman maaşlar da aksatılmamıştır. Evet,  ödeme zorluklarımız vardır ama bunlar da bir gerçektir. Bunu da herkesin bilmesi gerekir. Borçlanmada asla yapmayacağım, kamuyu borca sokmayacağım. Hep beraber taşın altına elimizi koyacağız,  hep birlikte belediyeyi düze çıkaracağız. Bunun zaman zaman bedelleri olacaktır, en başında da bizlere olacak. Ancak bundan hiçbir zaman kaçmayacağız. Bütün arkadaşlarımızla sonuna kadar bu kurumu ayakta tutacak ve istikrara kavuşturacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.