TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm Yerel-Sen: Belediye’ye haksızlık ediliyor

İzmir’de Belediyelerde örgütlü bulunan Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen 1 ve 2 nolu şube yönetimi düzenlediği basın toplantısında 9 aylık çalışmaları hakkında açılamalarda bulundu. 1 nolu Şube Başkanı Dr.Hakan Kıran, Özel İdare Malları’nın hazineye devri konusunda İzmir Valisi’nin Büyükşehir ve İlçe belediyelerine haksızlık ettiğini ileri sürdü

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tüm Yerel-Sen: Belediye’ye haksızlık ediliyor

HAMZA GÜL

Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen İzmir 1 ve 2 nolu Şube Yönetimi kuruluşlarından bu yana geçen 9 ayı basınla birlikte değerlendirdi. Sendika şube binasında düzenlenen kahvaltıda basınla bir araya gelen şube yöneticileri sendikal çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Tüm Yerel-Sen 1 ve 2 nolu Şube Başkanları, Dr.Hakan Kıran ve Tamer Yiğit Güler imzası ile yayınladıkları basın bülteninde sendikaları hakkında bilgiler vererek, “Vatan, Emek, Cumhuriyet birlikteliğinden yola çıkarak 9 Eylül 2013 tarihinde sendikal hayata merhaba diyen Tüm Yerel-Sen sendikamı dokuzuncu aya girdiğimiz şu günlerde İzmir genelinde hızla büyüyerek 2 bin 700’lü sayılara ulaşmıştır. Bu da ne kadar doğru bir çizgide emek mücadelesi verdiğimizin bir göstergesidir. Tüm Yerel-Sen, Atatürk’ün önderliğinde kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal çıkarları korumak, sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterir ve bunun için mücadele eder. Tüm Yerel-Sen, dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep, engelli ve meslek farkı gözetmeksizin bütün üyeler arasında amaçları doğrultusunda birlik ve dayanışmayı geliştirmeyi, çevre ve ekolojik yapıyı korumayı ve kültürlerini yaşatmayı amaçlar. Tüm Yerel-Sen, hizmet kolunda ülke genelinde sendikal birliğin sağlanmasını amaçlar. Bu amaçlar doğrultusunda sendikal faaliyetlerde bulunur. Tüm Yerel-Sen, hiçbir siyasi parti ayrını yapmadan, örgütlü olduğu bütün yerel yönetimlerde taşeronlaşma ve özelleştirmelere karşı fiili-meşru ve hukuksal temelde mücadele eder” dedi.

VALİ KÖTÜLÜK EDİYOR

Basın toplantısının ardından Ege’de Bugün’ün sorularını yanıtlayan Tüm Yerel-Sen 1 ve 2 nolu Şube Başkanları Dr. Hakan Kıran ve Tamer Yigit Güler, Özel İdarelerin kapatılmasının ardından bu kurumun mal varlığının belediyelere verilmesi gerektiği halde İzmir’de bunun tam tersinin uygulanmasının hem İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ile İzmir Halkına verilen bir ceza gibi algılandığına dikkat çekerek, “Biz ülkedeki diğer AKP’li belediyelere bu Özel İdare Malları aktarılırken, İzmir’de tam tersinin uygulanmasını anlamıyoruz. Bu örgütlü olduğumuz belediyelerde ciddi sıkıntılar ortaya çıkartıyor. Örneğin ilçe belediyelerinde adamın zaten iki çöp toplama aracı varken sen bunları hazineye devir ettim diye elinden alırsan bu belediye halka neyle hizmet eder? Küçük belediyeler bu konuda iyice elleri kolları bağlanmış durumdadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Özel İdare’den geçen personel, norm kadro uygulaması nedeniyle işbaşı yapamıyor. Kadroya alınamıyor. Bu kişiler havuz sisteminde bekletiliyor. Her gün sendikamıza gelen 10’larca işçi yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesi için sendikamızdan yardım beklemektedir. Başka kentlerdeki valiler yasayı mı çiğniyor, veya İzmir Valisi Mustafa Toprak mı yasaları çiğniyor? Bunun cevabını kamuoyu merak ediyor. Devlet vatandaşını cezalandırmaz, oysa İzmir’de görüyoruz ki Özel İdare Malları’nın belediye yerine hazineye devir edilmesi ile devletin temsilcisi vali tarafından İzmirli cezalandırılmaktadır” diye konuştu.

BELEDİYE-HAZİNE ÇEKİŞMESİ

Tüm Yerel-Sen Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda özel idareye ait mallar üzerinde hiçbir tasarruf yetkisinin bulunmamasının belediyenin hizmetlerini kasıtlı olarak engellediğini belirterek, “Şimdi Termal Tesislerin yüzde 50’si Hazine’de, yüzde 50’si Belediye’de görünse de, Belediye ‘Gelin burayı büyütelim yeni yatırım yapalım, biz belediye olarak bize hissemiz oranında düşen miktarı koyalım, hazine de kendi hissesine düşeni koysun’ dese bile hazine ben böyle bir yatırım yapmam diye bunu da engelliyor. Şimdi belediye bu durumda nasıl yatırım yapıp, İzmirliye hizmet götürecek? İzmir Belediyesi çalışanları bu yaşananlardan son derece sıkıntı duymaktadır. Bizler sendika yöneticileri olarak bu durumda mağdur edilen emekçi arkadaşlarımızın haline acıyoruz, ancak yasal olarak gerekli müracaatları yapıyoruz ancak bu da kısa vadede çözülmediği için arkadaşlarımızın mağduriyeti devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.