TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hükümet devlet hiyerarşisini bozuyor”

MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri  Ali Uzunırmak, İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nda  vali, kaymakam ve polisleri, hakim ve savcılara ait yetkilerle donatmanın yanlış ve güvenlikle ilgisi olmadığını söyledi. Uzunırmak, “Keyfi telefon dinlemeleriyle ilgili yasal kılıf mahsurludur. Savcılık kararı olmaksızın 48 saate varan önleyici gözaltı kararı tehlikelidir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hükümet devlet hiyerarşisini bozuyor”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Ali Uzunırmak, İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi sırasında muhalefet partilerinin birlikte hareket etmesini eleştiren AK Parti temsilcilerine “Molotof atma, yüzün kapatılması, kamu zararının tanzimi ve bonzai maddelerinde olumlu oy kullandık. İktidarı destekledik. Ama biz özgürlüklerin kısıtlanmasına karşıyız. Valilerin aşırı yetkilendirilmesi, jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarının askeri görevleri göz önüne alınmadan hiyerarşik yapısı bozulacak şekilde iktidarın kontrolüne verilmesi bize göre sorunludur” dedi.

“OSLO ANLAŞMASI AÇIKLANSIN”

“Biz molotofun, bonzainin, maske takıp suç işlemenin ve her türlü suç aleti kullanmanın cezai sorumluluğunun pek tabiidir ki arttırılmasını istiyoruz. Bu yüzden bu maddeleri destekledik. AKP, demokratik itirazlarımızı püskürtmek amacıyla MHP’yi, HDP’yle yan yana gösterme kurnazlığını reddediyoruz” diyen Uzunırmak “HDP’nin kuyruğuna kimin takıldığını, kimin ihanet resminde beraber gülücükler saçtığını milletimiz görmektedir. Erdem, Oslo’da, İmralı’da, Kandil’de yapılan gizli görüşmelerde, PKK’ya ne vaatler verildiğini açıklasın da AKP’nin, PKK ile kapalı kapılar ardında ne tavizler verdiğini milletimiz öğrensin” diye konuştu.

“TSK’YI SİLAH BIRAKTIRDINIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak AK Parti-PKK mutabakatına göz açtırmamakta kararlı olduklarını tekrarlayan Ali Uzunırmak şöyle dedi: “Yıkım projesine nasıl tepki gösterdiysek, çözülme sürecine nasıl direnmişsek, Oslo’dan İmralı ve Kandil’e uzanan hain pazarlıkları nasıl reddetmişsek, daha da fazlasını yapmaya, AKP-PKK’ya nefes aldırmamaya sonuna kadar hazırız. PKK’nın silah bırakma çağrısı kandırmacadır. Silah bırakan varsa o da AKP Hükümeti’dir. Silahları indiren, kılıfına sokan, güvenlik güçlerini kışlaya hapseden varsa o da AKP iktidarıdır. AKP-PKK bölücü yapılanması, küresel güçlerden aldıkları talimatlarla, Türkiye’yi kantonlara bölmek için cerrahi operasyonlara başlamışlardır. PKK Başbakanlıktadır, PKK saraydadır, PKK sokaktadır, PKK medyadadır, PKK üniversitededir, PKK iş ve sanat hayatındadır. AKP hükümetinin PKK ile Oslo’da yaptığı gizli anlaşmadan sonradır ki; Türk polisi, ordusu silah bıraktırılmış ve kışlaya, karakola hapsedilmiştir. PKK, Doğu, Güneydoğu’da, kendince kantonlar kurmuş, hendekler kazmış, polis akademisi kurmuş, Apo’nun asayiş timleri olarak yol kesip, kimlik kontrolü yapmaya başlamıştır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.