TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzel sonuçlar elde edilecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol takımı final yolunda

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güzel sonuçlar elde edilecek

EMİNE ŞEKER

Dokuz Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol Takımı alt yapı çalışmalarını sürdürdüğü ikinci yılında İzmir Küçük Kızlar kategorisinde yarı finale yükselerek final yolunda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

SPOR VE EĞİTİMİN BİR ARADA SÜRDÜRÜLMESİNE EN GÜZEL ÖRNEK

Voleybol antrenörü Serbay Kos, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Günay koordinatörlüğü ve kendisinin önderliğindeki organizasyonun ikinci yılında meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi voleybol takımı voleybolda ses getirecek bir altyapı kurmayı amaçlayarak yetiştirdiği ilk sporcuları ile güzel bir temel atmış oldu. Sporcuların hem eğitimlerinde hem de sportif faaliyetlerinde eksik kalmamaları göz önünde bulundurularak çalışma programları düzenlendik. Bu çalışma spor ve eğitimin bir arada sürdürülmesinin en güzel örneklerinden biri oldu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi voleybol çalışmaları temel teknik eğitimi spor okulu çalışmalarında vererek başarılı sporcuların takımda oynama fırsatı sunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü çalışmaları İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde devam etmekte” dedi.

KIZ SPORCULARIN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ SPORDUR

Voleybola başlama yaşının 7-8 yaş aralığının uygun olduğunu söyleyen Kos, “Voleybol sporuna başlamadan önce küçük yaşlarda jimnastik ve yüzme branşlarıyla başlayarak vücut esnekliği sağlanabilir. Vücut duruşunun düzgün gelişimi için voleybol en uygun sporların başında gelmektedir. Voleybol takım sporu olarak kız sporcuların en çok tercih ettiği spordur. Sporun düzenli, dayanışmacı ve paylaşımcı yapısı hayata yaptığı olumlu etki ile disiplini hayatın her noktasında pozitif olarak görebiliriz. Sağlıklı yaşam için her daim sporun içinde bir parça olmak gereklidir” şeklinde konuştu.

BU SENE GÜZEL SONUÇLAR ELDE EDECEĞİZ

Kos, 2 sene önce 5 kişi ile başladıkları çalışmada şu an yaklaşık 80 sporcunun olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Katıldığımız 2. senede Küçük Kızlar kategorisinde yarı finale yükseldik. Şuan yarı finalde maçlarımız halen devam etmekte. Yıldız, küçük kızlar A ve küçük kızlar B kategorisinde ki takımlarımız çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra sömestr da olan mini voleybol turnuvasında da A ve B minik takımlarımızla da guruplarımızdan çıktık. Orda da maçlarımıza devam ediyoruz. Her kategoride her yaşta takımlarımız mevcut.  Çalışmalara genel olarak spor okulu olarak başladık. İlk temel eğitimi sıfırdan verdik. Her tekniği ince ayrıntısına kadar çalıştık. Hafta sonu aralıksız olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hafta içi ise akşamda ekstra çalışmalar yaparak programı oturttuk. Sporda olan disiplin kişinin hayatına yansıyor. Hayatında da bir disipline sahip oluyor. Sporun kişiye en büyük katkısı düzen ve disiplindir. Ama sistemden kaynaklı olarak aileler sporu 2. planda tutuyor. Daha çok çocukların eğitimine önem veriyorlar. Bunun için spora verilmesi gereken ilgi gösterilmiyor. Biz her şekilde sporcumuzu destekliyoruz. Bizi tanıyan velilerimizde bu yaklaşımımızdan çok memnunlar. Bu sene inanıyorum ki çok güzel sonuçlar çıkacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.