TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma faciasında şok belge

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın soruşturmasında kilit önem taşıyan bir belge daha ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2014 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soma faciasında şok belge

İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne gönderilen ve Ramazan Doğru'nun Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı atandığını kabul ve beyan ettiğini belirten bu belgede kriminal inceleme başlatıldı. Doğru'nun bu imzası sahte çıkarsa, Soma Holding Başkanı Alp Gürkan için yeni bir yargılama süreci başlayabilecek.

KRİMİNAL İNCELEME BAŞLATILDI

Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne, şirketin yönetimine başkan yardımcısı olarak girdiği yönündeki belgeyi imzalayıp gönderen Ramazan Doğru, ocaktaki iş sağlığı ile güvenliğine ait sorumlulukları kendisine yükleyen belgeyi gösteren Can Gürkan'ı yalanlayıp, imzanın sahte olduğunu öne sürmüştü. Savcının talimatıyla, soruşturmaya yön verecek olan belge, imzanın gerçek olup olmadığının tespiti için, kriminal incelemeye alındı.

TEKNİKER TEKRAR TUTUKLANDI

18 Mayıs'ta başlayan adli soruşturma sürecinin sonunda, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden maden mühendisi Yalçın Erdoğan, avukatının başvurusu üzerine, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest bırakıldı. Ancak yine denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest kalan vardiya amiri de olan tekniker İsmail Adalı ise işçilerin verdiği ifade sonrasında tekrar gözaltına alınıp tutuklandı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLAYINCA TUTUKLANDILAR

Savcılık soruşturması sırasında, avukatıyla ifade veren Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu ancak, kendisinin şirketin yapılan işleriyle ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığını öne sürerek tüm yetkinin Genel Müdür Ramazan Doğru'da olduğunu söyledi. Gürkan, Ticaret Sicil Dosyası içindeki yetki belgesini de kanıt olarak Savcılığa sundu.

GENEL MÜDÜRE TUTUKLAMA

Savcı, Can Gürkan'ı denetimli serbestlik yasasından yararlanması isteğiyle mahkemeye sevk etti. Ardından da şirketin o ana kadar soruşturmada ismi bulunmayan Genel Müdürü Ramazan Doğru hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Geçen 19 Mayıs tarihinde gözaltına alınan Ramazan Doğru, götürüldüğü Soma Adliyesi'ndeki savcılık sorgusu sırasında, patronu Can Gürkan'ın kendisiyle ilgili yetki belgesi ifadesini öğrenince tepki gösterdi. Ardından da bu belgede kendisine ait olduğu öne sürülen imzanın sahte olduğunu, şirketin yönetim kurulu toplantılarına katıldığını, ancak kendisine böyle bir yetkinin verildiğinden haberdar olmadığını ileri sürdü. Bu ifadesine rağmen Ramazan Doğru tutuklandı.

Savcı, Ramazan Doğru'nun suçlamaları üzerine, o sırada nöbetçi mahkeme kapısında denetimli serbestlik kararı bekleyen Can Gürkan için ek gözaltı kararı verdi ve ikinci kez sorguladı. Can Gürkan sevk edildiği mahkemece tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.