TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu karar örnek olacak

İl Özel İdaresi'nin kapanmasının ardından yaşanan işçi krizi ile ilgili gelişmeler sürüyor. Konuyla ilgili TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube, sendika binasında bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, İl Özel İdaresi'nden havuza gönderilen personelle ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındığını ve bu kararın Türkiye'de bir ilk olduğundan bahsedildi 

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu karar örnek olacak

NEŞE YAVUZ - İzmir İl Özel İdaresi Müdürlüğü'nde ziraat mühendisi olarak görev yapmakta iken 6360 sayılı yasa kapsamında İZSU Genel Müdürlüğü'ne devri sonrasında İzmir Valiliği'nin Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun verdiği karar ile ihtiyaç fazlası personel olarak tespit edilen TÜM BEL-SEN üyesi için, sendika tarafından kararın iptali istemi ile dava açıldı. Dava sonucunda İzmir 1. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

EMSAL TEŞKİL ETMELİ

Bu kararın öneminden bahseden TÜM BEL-SEN 1 Nolu Şube Hukuk Sekreteri Sefa Can, "Başka iki üyemiz için de açtığımız davalar için de Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 2 arkadaşımızın da davası devam ediyor. Bu açtığımız beş davayı emsal teşkil etmesi ve aynı mağduriyeti yaşayan diğer arkadaşlarımızın da sesini duyurabileceğimizi göstermek için açtık. Bu karar halihazırda 6360 sayılı yasa kapsamında ihtiyaç fazlası olarak havuza devredilen personellere ilgili alınan ilk yürütmeyi durdurma kararıdır ve bu yüzden önemlidir" dedi.

Can, iktidarının yerel yönetimler üzerinde baskı kurmak istediğini belirterek, "AKP iktidarının vesayet siyasetinin bir ürünü olarak, İl Özel İdare mallarının devri konusunda yaşanan siyasi tartışmaların gölgesinde kalan İl Özel İdare çalışanı kamu emekçileri bu süreçte çok sıkıntılı bir dönem yaşamaktadır. Çoğunlukla siyasi ve idari çeşitli nedenlerden ötürü keyfi kararlarla bir sürgün ve yok saymaya dönüşen ve emekçiler için telafisi zor mağduriyetlere dönüşen havuza devir uygulaması da bu sıkıntılardan biridir" ifadelerinde bulundu. 

GÖREVLERİNE GERİ ÇAĞRILDILAR

Ayrıca yürütmeyi durdurma kararına ilişkin İdare'nin, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne yapmış olduğu itirazın da reddedildiğini belirten Can, "Bu yürütmeyi durdurma kararı ve Bölge İdare Mahkemesi'nin, İdare'nin itirazına ilişkin red kararı, benzer durumdaki emekçiler için önemli bir hukuki kazanım olacaktır. Nitekim mağdur olan üyelerimiz de bu kararlar neticesinde görevlerine geri çağrılmışlardır" dedi.

Son olarak sözlerine 'haklar yasalardan önce gelir' diyerek devam eden Hukuk Sekreteri Sefa Can, "Sendikamız ve konfedrasyonumuz KESK, kazanılmış haklarımızı savunmak ve ilerletmek üzere yürütmüş olduğu hukuki mücadeleleri de bu çerçevede ele almakta ve sürdürmektedir. Sendikamız üyelerimizin özlük haklarını yargıda da savunmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.