TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gerekirse Murat 131’e binerim”

Karabağlar Belediyesi’ndeki işçi maaşı krizi’ne Başkan Muhittin Selvitopu’ndan çözüm geldi. İşçi maaşları için, Başkanın makam arabasının da içinde olduğu 11 lüks makam aracı satışa çıkarılacak

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Gerekirse Murat 131’e binerim”

HALİDE DEMİR

 

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Karbel adına temizlik işleri, park-bahçeler ve destek hizmetlerine bağlı çalışan 970 işçi,  üç aydır maaş alamadıkları için iş bırakma ve yavaşlatma kararı aldı.

Kendisinden önceki belediye başkanı Sıtkı kürüm döneminden kalan işçilerin 3 aylık birikmiş maaşının kendi dönemindeki bir aylık maaşını hemen ödeyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, işçi maaşı krizinin bir daha yaşanmaması için soruna birbiri ardına çözümler geliştirdi.

 

GEREKİRSE MURAT 131’E BİNERİM

Kendisine ait Audi A6 marka makam aracı ile başkan yardımcıları ve bürokratların kullandığı 2012-2013 model 11 adet lüks aracı da satışa çıkaran Başkan Selvitopu’nun tavrı net oldu: “Gerekirse Murat 131’e binerim ama belediyemizin ve ilçemizin sıkıntı yaşamasına müsaade etmem. Biriken işçi maaşları zaten benim dönemime ait değil. Ancak sorunu çözmek için ne gerekiyorsa yapacağız.”

 

KARBEL A.Ş İÇİN SERMAYE ARTTIRIMINA GİDİLECEK

Makam araçlarının satışının radikal ve kesin bir çözüm olmadığını, bu nedenle Perşembe günü (bugün) belediye meclisinin olağanüstü toplanacağını açıklayan Başkan Selvitopu, meclisin gündem maddesinin Karbel A.Ş’nin sermaye artırımına gidilmesini sağlamak olacağını söyledi.

 

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Belediyede maaşların uzun zamandır gecikmeli olarak yatmasına ve kendisi göreve geleli henüz 1,5 ay olmasına ve kendi dönemine ait maaşı hemen ödemelerine karşın, eski borçlarla ilgili DİSK yetkililerinin yaptığı açıklamaların iyi niyetli olduğunu düşünmediğini kaydeden Selvitopu, “Biz birikmiş 3 aylık maaşın, dönemimizi kapsayan ilk maaşını hemen ödedik. Daha önce gecikmeli yatan maaşlarla ilgili bir kez açıklama yapan sendika yetkilileri ben göreve geleli bir buçuk ay olmamasına karşın hemen eylem kararı aldı. Yarın belediye meclisinin olağanüstü toplantısı var. Burada ana gündem maddesi işçilerin alacaklarına yönelik Karbel A.Ş’nin sermaye artırımına gidilmesi olacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.