TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akpınar: Seçim sonuçları başarılı değil

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü’nün düzenlediği gecede konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, seçim sonuçlarının başarılı olmadığını belirterek, önümüzdeki süreçte de CHP’ye büyük görev düştüğünü söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akpınar: Seçim sonuçları başarılı değil

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN- 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sürecinde partinin başarısı adına büyük gayret ve özveriyle çalışan üyelerine teşekkür toplantısı düzenleyen Karşıyaka CHP İlçe Örgütü, Mavişehir Tay Park’ta düzenlenen gecede bir araya geldi. Toplantıya, CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Zekeriya Temizel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Mustafa Özuslu ve çok sayıda CHP’li parti üyesi, meclis üyesi ve seçim döneminde aday adayı olan isimler katıldı. Karşıyaka’da ölümle sonuçlanan iş kazaları ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle gecede müzik programı iptal edildi. Geceye katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu telgraf göndererek partililere mesajlarını iletti.

“CHP’NİN TARİHSEL SORUMLULUĞU VARDIR”

Karşıyaka CHP İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği gecede konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, iki gündür talihsiz olaylarla karşı karşıya olduklarına değinerek, “Karşıyaka’da hayatını kaybeden işçilerimiz için çok üzgünüm. Onun akabinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i de kaybettik. Bana göre son dönemde çok büyük bir devlet adamı olan Süleyman Demirel’i kaybettik. Türkiye’nin bir dönemine imza atmış isimler teker teker aramızdan ayrıldı. Şimdi Türkiye’ye yeni imzalar atacak siyasetçilerin dönemi geliyor. Türkiye kritik bir virajdan geçiyor. Bugün kime sorarsak soralım. CHP AK Parti ile koalisyon kurmalı mı diye? Herkes buna hayır der. Tabi ki hayır. Tabi ki kurmamamız gerekir. Ama bugün Cumhuriyet’in kuruluşunu sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok büyük bir görev düşüyor. Parti teşkilatlarında herkese çok büyük iş düşüyor. Bir şeyi anlatmak zorundayız. Eğer 2023’ü kendine bir hedef koyup, yüzüncü yıl hesaplaşması içinde olan bir siyasi anlayışa bu ülkeyi yeniden küçük kaprislerle verecek olursak hep beraber batarız. Bunu herkes çok iyi bilsin. Eğer bugün CHP kendi üstüne düşen bu görevi yapmazsa da pimi çekilmiş bomba gibi 2019’da hep beraber infilak ederiz. Bunu da herkes bilsin. O açıdan biz birbirimizi eleştirmekte biraz imtina edeceğiz. Konuşurken dikkat edeceğiz. Genel Başkan ile de konuşurken dikkat edeceğiz. Bugün CHP Genel Başkanı tarihsel bir sorumluluğu üstüne alıp 14 tane madde belirledi. Diyor ki; bu 14 madde ile ilgili kim benle beraber ise gelin koalisyonu oluştururum diyor. Eğer bu 14 maddeye kim evet diyorsa buna AK Parti evet diyorsa buyursun gelsin biz koalisyonu oluşturmaya hazırız. Ama o 14 maddeden kim taviz veriyorsa da bu ülkeye ihanet etmiş olur. Biz birileri bakan koltuğuna otursun diye hükümet kurmayacağız. Türkiye’nin geleceği için o yüzüncü yılda yeniden inşa etmek için hükümet kuracağız. Çocuklarımızın geleceğini teminat altına almak için bir hükümet kuracağız. Yeniden hukukun üstünlüğünü kazandırmak için yeniden özgürleşmek ve demokratikleşmek için, ülkede yeniden meydanları gençlere açmak için hükümet kuracağız. Cumhuriyeti yeniden fabrika ayarlarına çekip ülkeyi yeniden kuracağız bizim tarihsel sorumluluğumuz budur” diye konuştu.

“BAŞIMIZ GÖĞE ERMEDİ”

Bir yıl iki aydan beri Karşıyaka’da Belediye Başkanlığı yaptığını ifade eden Akpınar, “Belediye başkanlığı yaptığım süre içerisinde ne CHP üyelerinin ne de bana partili olmayıp da oy atan yurttaşların ne de oy atmayan yurttaşların başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım. Bizi ve başarımızı kıskananların kendi içimizde ne yazık ki yaptıkları ve konuştukları şeylerle bizi yıldıracaklarını zannediyorlarsa orada yanılıyorlar. Ben her zaman söyledim; ben hesap verebilen bir siyasetçiyim, ben belediye başkanı değilim, ben siyasetçiyim. Çünkü siyaset içinde doğdum. Benimle ilgili konuşacak olan gelecek belgesiyle konuşacak ağzıyla değil. Benimle ilgili konuşan gelecek yüzüme konuşacak arkamdan konuşmayacak. Ben CHP’nin her zaman yüz akı olmaya devam edeceğim. Çünkü benim sorumluluğum var. Ben halkım ve bizim gibi düşünen insanların iktidarı için çalışıyorum. Siyasetten bugüne kadar ne alabilirim anlayışıyla siyaset yapmadım. Belediye başkanı olunca başımız göğe ermedi. Değişen hiçbir şey olmadı. Sadece değişen bir şey oldu. A4 kâğıdın altında Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Belediye Başkanı yazıyor. Farklı bir yerde yemek yemiyorum. Farklı bir hayat tarzı sürmüyorum. Herkesin altında makam arabası yok. Çocuklarım okula makam arabası ile gitmiyor” şeklinde konuştu.

“5 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Bir yıl içerisinde 30 milyon yatırım yaptığının altını çizen Akpınar, “Bir taraftan yatırım yaptım bir taraftan da borçları erittim. Bana dediler kaynağı nereden buluyorsunuz? Ben kaynağı müteahhitlerden yana kullanmıyorum. Ben çalışandan halktan yana kullanıyorum. Bütün mesele buradadır. Bunu da yapmaya devam edeceğim” dedi.

“HAYIR KURUMU GİBİYİZ”

Seçim sonuçlarının başarılı olmadığına değinen Akpınar, “Ama ne yazık ki CHP’nin yine o tarihsel demokrasiye inançlı olduğu üye yapısında veya seçmeninde bir özelliği var. Hayır kurumu gibiyiz. Herkesi bir çıkartıyoruz. 2011’de ‘aman dedik demokrasinin ayarı bozulmasın, bir sibop ayarı lazım’ MHP’yi çıkarttık. Şimdi, ‘aman’ dedik demokrasi ve halkların kardeşliği dedik HDP’ye destek verdik. Bizim görevimiz bu. Ama artık görevimiz bu olmamalıdır. Muhalefetten yorulduk artık iktidar olup iktidarı yaşamalıyız. CHP bir moda partisi değildir. CHP Türkiye’nin çimentosudur” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTÜN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ”

Gecede konuşan Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Mustafa Özuslu da partililere seçim döneminde yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Teşekkür edeceğimiz birçok arkadaşımız var. 728 sandık sonuç tutanağını gece saat 2’de İl Başkanı’nın önüne yaş imzalı koyabiliyorsak o arkadaşlarımızın sayesindedir. Örgütün önünde saygıyla eğiliyoruz. Başka bir yerde eğilmeyelim örgütün önünde eğilelim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.