TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menderes’te kuş gribi

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, eski beldelerden Gümüldür'de bir kişinin evinin bahçesinde beslediği ve telef olan 4 tavukta kuş gribi tespit edildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, zabıta ve jandarma nezaretinde tavuk, evcil kuş, ördek ve kazları toplamaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Menderes’te kuş gribi

Eral AYTEMİZ

Gümüldür'de bir kişinin evinin bahçesinde beslediği ve telef olan 4 tavukta kuş gribi tespit edildi. Bunun üzerine bölgedeki bir mahalle karantina altına alındı. Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, bölgedeki tüm kanatlı hayvanların toplandığı bilgisini vererek, “Tedbir amaçlı yakın çevredeki tüm kanatlı hayvanları belediye ile birlikte topluyoruz. Toplanılan hayvanlar dezenfekte ediliyor” dedi.

MARMARA’DAN GELDİ

Salgın sebebinin bölgeye Balıkesir ve Bandırma’dan gelen hayvanlar olduğunu düşündüklerini dile getiren Güldal, “Bölgeye, Marmara tarafından tavuk getirip satanlar varmış. Biz de sebebinin bu olduğunu düşünüyoruz. Ancak sıcaklıkların artmasıyla beraber salgın tehlikesi kalkıyor. Hem çalışmalarımız hem de sıcaklar sayesinde yayılmadan önlenecek. Şu anda yayılması gibi bir tehlike söz konusu değil” ifadelerine yer verdi.

Çalışmaların sağlık kuruluşlarıyla birlikte yapıldığının altını çizen Güldal, “Sağlık kuruluşlarımız da insanlara sürekli sorular yöneltiyorlar. Şu anda insanlarda bir tehlike olmadığı yönünde bilgilerimiz var” şeklinde konuştu.

TEDBİRİMİZİ ALDIK

Konu ile ilgili konuşan İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır ise, şu ana kadar insanlarda kuş gribi görülmediğini dile getirdi. Her türlü ihtimale karşı dikkatlice takibe devam ettiklerinin altını çizen Hıdır, “İnsanları ilgilendiren bir salgın söz konusu değil. Zaten yaz aylarında bu tür bir salgın olmaz, güneş ışınlarına dayanıksızdır. Beklemiyoruz ancak her türlü tedbirimizi aldık” şeklinde konuştu. İzmir İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ayhan İzzettinoğlu ise, kendilerine konu ile ilgili gelen bir raporun bulunmadığını söyledi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.