TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

170’inci yıl kutlandı

TÜRK Polis Teşkilatı’nın 170’inci kuruluş yıldönümü, İzmir’de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmirlilerin her şüphelerini polise bildirmelerini isteyip, kendilerine gelen her bilgiyi değerlendirecekleri sözünü verdi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2015 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
170’inci yıl kutlandı

NİLGÜN TAZE

İzmir’deki kutlamalar dün saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın çelenk bırakmasıyla başladı. İlk tören Uzunkaya’nın anıt şeref defterini imzalamasıyla da sona erdi. Saat 10.00’da başlayan ikinci törenin adresi ise yine Cumhuriyet Meydanı oldu. Törene, üst düzey emniyet yetkililerinin yanı sıra, Vali Mustafa Toprak da katıldı.

SUÇLARDA AZALMA

Konuşmasında İzmir’deki suç oranlarıyla ilgili bilgiler de veren Celal Uzunkaya, İzmir’de işlenen suçların yüzde 80’inin şahsa ve mala karşı işlenen suçlar olduğunu, 2014 yılında bir önceki yıla göre mala karşı işlenen suçlarda yüzde 3, öldürme olaylarında yüzde 18, yaralama olaylarında ise yüzde 4 oranlarında azalma sağlandığını belirterek, “Lütfen içinizdeki olumsuzlukları ve suça meyleden oluşumları anında bizlere bildirin. İhtiyaç duyduğunuz her an ve her yerde yanınızda olacağımızdan emin olunuz. Elbette kurumsal bir takım eksiklik ve yetersizliklerimizin olduğunu biliyoruz. Emniyet teşkilatımız sorunun çözümü adına pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmektedir" dedi.

 

İZMİRLİLER’DEN YARDIM İSTEDİ

 

Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından törendeki tek konuşmayı yapmak üzere Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya kürsüye çıktı. İzmirlilerin her şüpheli durumu daha iyi hizmet vermeleri için kendilerine bildirmesini isteyen Uzunkaya, "Toplumların her alanda gelişip kalkınabilmesi için en temel unsurlardan birisi güvenliktir. İnsanların kendilerini güvende hissetmedikleri, korku ve endişe içindi yaşadıkları, iç barış ve huzurun olmadığı bir ülkede, ne demokrasiden ne de insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Bunun yanında halk desteğini arkasına almayan kurumların da başarılı olması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

POLİSLERDEN GEÇİT TÖRENİ

Törende daha sonra, İzmir’de görevli polisler ve polis okulu öğrencilerinin resmi geçit töreni yapıldı. Vali Mustafa Toprak ile Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, geçit töreninde ayakta durup tören birliklerini selamladı. Törende iki polis helikopteri de bir gösteri sundu. Geçit törenine katılan birçok polis yakını da ve özellikle çocuklarda büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Cemal Uzunkaya, polis eşleriyle annelere de sabırlarından dolayı şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.