TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Mekan Bir Yemek

Bir Mekan Bir Yemek’te bugün Göztepe’deyiz. Bugünkü konuğumuz 23 yıldır İnegöl köfteyle hizmette olan Sultan İnegöl Köftecisi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir Mekan Bir Yemek

FADİME DUMLUPINAR

Göztepe 77 Sokak’ta bulunan Sultan İnegöl Köftecisi, 23 yıldır İnegöl köfte sevenlerin uğrak yeri. İnegöl köftenin eşsiz lezzeti ile İzmir’de tercih edilen mekanlarından biri. Sultan İnegöl Köftecisi, 23 yıldır çalışanları ile beraber misafirlerini ağırlıyor. İnegöl köfte yemek isteyenler için mutlaka uğranılması gereken bir yer.

MARKETTEN KIYMA ALIP İNEGÖL YAPMIYORUZ

Bugün sizler için Sultan İnegöl Köftecisi İşletme sahibi Hasan Kılıçdere ile bir araya geldik. Kılıçdere, 1992 yılından beri aynı yerde Sultan İnegöl Köftecisi’ni işlettiğini belirterek, “23 yıllık bir müessesiyiz. Burada benimle beraber 5 kişi çalışıyor. Temel amacımız misafirlerimize hijyenik ve kaliteli yemek yedirmek. Kendi yiyemeyeceğimiz yemeği asla misafirlerimize ikram etmiyoruz. Para kazanmak bizim için arka planda. Zaten derdimiz para kazanmak olsaydı 23 yıldır aynı yerde olmazdık diye düşünüyorum. Kullandığımız etler özenle seçiliyor. Dananın döş ve kol karışımı yapılarak alınıyor. Marketten kıyma alıp İnegöl yapmıyoruz. Kasaptan alınan köftenin fiyatı ile biz burada et almış oluyoruz. Her kıymadan İnegöl olmaz. Bizim hedefimiz damak tadına hitap etmek. Ama günümüzün koşullarında damak tadına hitap eden insan sayısının azaldığını görüyoruz. Bu da bizi üzüyor. Çünkü insanlarımız gösterişe yönlendirildi. Damak tadı ve içeriği önemli değil. Artık insanlar doyayım da nasıl doyarsam doyayım düşüncesinde. İnegöl köftesinin haricinde çeşit olsun diye çöp şiş hizmetimizde var” dedi.

KİMSE BİZE BİR ŞEY SORMUYOR

23 yıldır neden büyüyemediğini de anlatan Kılıçdere, sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik şartlardan dolayı büyüyemedik. Bu zaman içerisinde büyüyebilirdik. Ama bu saatten sonra büyümek zaten çok zor. Özellikle açılan AVM’lerin açılmasından sonra insanların oraya yönelmesiyle beraber büyümek çok zor. AVM’lerin park sorunu yok. Ama bizim var. Sadece bizden her ay düzenli olarak vergi alınır. Kimse bize bir şey sormuyor.”

Sultan İnegöl Köftecisinin 1992 yılından beri sürekli müşterisi olan bir misafir ise, Sultan İnegöl Köftecisinin 23 yıldır kaliteden ve standarttan vazgeçmediğini belirterek, gerçek İnegöl köfte yemek isteyenler için mutlaka gelinmesi gereken bir mekan olduğunu söyledi.

İnegöl Köftesi için

Malzemeler: 1 kilo kıyma, bir çeyrek emek içi, isteğe göre tuz

Yapılışı: Çeyrek ekmeğin sert kısmını güzelce irmik kıvamına getiriyorsunuz. Kıyma ve ekmeği güzelce yoğurduktan sonra buzdolabında yaklaşık 24 saat bekletilip dinlendiriyorsunuz. Dinlendikten sonra ertesi gün şeklini isteğe göre veriyorsunuz. Izgarada pişirip servis ediyorsunuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.