TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP mutfaktaki yangını söndürmeye geliyor

Bayındır’ı ziyaret ederek seçim çalışmalarını hız kesmeden devam eden CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, bugüne kadar masallarla kandırılan milletin hiç olmadığı kadar ülkenin düştüğü kötü durumun farkında olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP mutfaktaki yangını söndürmeye geliyor

NİHAT AK

İzmir’in Bayındır İlçesi’ni ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, vatandaşlarla bir araya geldi. Çarığın ayağı sıktığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, bugüne kadar masallarla kandırılan milletin hiç olmadığı kadar ülkenin düştüğü kötü durumun farkında olduğunu vurguladı. Çıray, asgari ücretli, emekli ve dar gelirlinin; en düşük bin 500 lira maaş ve iki bayram ikramiye ile mutfağındaki yangını CHP iktidarı döneminde söndüreceklerini söyledi.

“HALK HESAP SORAR”

Doğum büyüdüğü ilçe olan Bayındır’da seçim çalışmalarını hız vermeden sündüren Çıray, CHP Bayındır İlçe Başkanlığı’nda kalabalık bir partili gurubu tarafından karşılandı. Vatandaşlarla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Türkiye'nin zulüm ve eziyetten kurtulacağı CHP iktidarı döneminde, ülkenin top yekun zenginleşeceğini söyledi. Bu günlerin çok yakın olduğunu ifade eden Çıray, “Aziz milletimiz ilim irfan sahibidir. Her şeyin en iyisini görür, duyar ve bilir. Her gittiğimiz yerde vatandaşımız çektiği sıkıntıları dile getiriyor. Yeter artık çarık ayağı sıktı diyor. Biz de onlara bizim dönemimizde, asgari ücret ve en düşük emekli maaşının bin 500 lira olacağını söylüyoruz. Her yıl iki maaş bayram ikramiyesi vereceğimizi, kredi kartı faizlerinin yüzde 80'ini sileceğimizi, hastanelerde katkı payı aldırmayacağımızı seçim beyannamemizdeki ayakları yere basan, hesabı kitabı yapılmış, arkasında her zaman duracağımız vaatlerimizi anlatıyoruz. Bugün kaynak soranlara yıllarca israf etme milletin, yoksulun, yetimin hakkını heba etme dedik. Şimdi kendileri söylüyor. İsraf edilmese vergi bile alınmasına gerek yokmuş. Milletimiz onlara ‘yeni yeni mi uyanıyorsunuz?’ diye sormaz mı? Sorar elbette. Bunun hesabını 7 Haziran Genel Seçim’inde sadıkta sorar. Dinimizde haram olan israfın dibine vuranlara milletimiz sandıkta tokadı vurur. Bundan sonuna kadar eminiz ve hiçbir tereddüdümüz yok" dedi.

“AŞI İTHAL EDİYORUZ”

Bugün Türkiye’nin hak ettiği yerin çok gerisinde kaldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün kansere çare arayan bir ülke olmamız gerekirken aşıyı ithal eden bir ülkeyiz. Uzay teknolojisini ve araştırmalarını ele almamız gerekirken neredeyiz. Bu tezatlıkların hepsine 7 Haziranda milletimiz son verecek. CHP liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetecek bilgi birikimi yüksek bir kadroyu kurdu. Projelerimiz hazır. Yüzde 15'i aşan işsizliğe de aşsızlığa da çare var. Bayındır yol yapımı çok çok uzun sürdü. Sözümdür iktidarımızla birlikte yol yapımı da kısa zamanda tamamlanacak.”

ÇÖZÜM HAZIR

Bayırdır’ı gezerek esnafla da bir araya gelen Çıray, sorunları yerinde tespit ederek çözüm önerilerini sundu. Çıray, hemşerilerinden büyük ilgi gördü. Milletvekiline eşlik eden CHP Bayındır İlçe Başkanı Av. H. Behzat Aydilek ve yaklaşık 500 kişinin oluşturduğu kalabalığa, vatandaşlar sık sık; “Acele etmeyin vekilimizle az daha konuşalım. O bizim evladımız. Bayındırın evladı. Türkiye'nin gururu. Allah bize gözümüz açıkken bakanlığını göstersin” dedi. Çarşı pazarda alış veriş yapan vatandaşlar boş file ve pazar arabalarını göstererek alım güçlerinin tükendiğini söyledi. Esnaf ise girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle ilan edilmemiş yüksek bir enflasyonun yaşandığını dile getirdi. Ziyaret programına katılan guruba ikindi saatlerinde teşekkür eden Çıray, daha sonraki görüşmelerini akşamın geç saatlerine kadar sürdürdü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.