TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sertel’e YSK şoku!

CHP İzmir, 7 Haziran Genel Seçimleri yaklaşırken Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği bir kararla sarsıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sertel’e YSK şoku!

NEŞE YAVUZ - Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın, CHP İzmir 2'nci Bölge 6'ncı sıra Milletvekili Adayı Atilla Sertel'in adaylığını, Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurul toplantısına katıldığı gerekçesiyle iptal ettiği öğrenildi.

Twitter hesabından adaylığının iptal edildiğini duyuran Sertel, “Arkadaşlar, YSK, CHP'li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu'na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti. CHP'de Genel Başkanım ve arkadaşım Balbay'ın ardından üçüncü sırada kazanmanın onurunu yaşatan namuslu insanlara teşekkür ediyorum. Sağ olun” ifadelerinde bulundu.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sertel, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Basın İlan Kurumu’nun genel kuruluna katıldığım için devlet memuru saydılar beni. Ama ben orada yönetim kurulu üyesi ya da denetim kurulu üyesi değilim. Sadece genel kurula katılan birisiyim. Orada medyanın, gazetecilerin haklarını, hukukunu, yerel basının hakkını savunuyordum. Genel kurula katılmam devlet memurluğu sayıldı. Benim oradan bir gelirim yok ki. Hangi kurum bana maaş veriyor? Ben eğer resmi devlet kurumu memuruysam devletin bana ‘sana şu dereceden, şu devlet memuru katından maaş veriyoruz’ demesi lazım. Ama ortada öyle bir şey de yok” dedi.

Sertel, önseçime girdiğini belirterek, “Ben önseçime girdim, oradan partililerimden oy alarak, Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Balbay’ın arkasından üçüncü oldum. Buna bütün Cumhuriyet Halk Partililerin saygı göstermesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

İŞTE YENİ LİSTE

Sertel’in adaylığının düşürülmesiyle, listedeki isimler bir sıra öne kaydı. İşte yenilenecek haliyle İzmir 2. Bölge’deki aday sıralaması:

1 – Zeynep Altıok 
2 – Kemal Kılıçdaroğlu
3 – Zekeriye Temizel
4 – Mustafa Balbay
5 – Aytun Çıray
6 – Kamil Okyay Sındır
7 – Ali Engin
8 – Hüseyin Sezer
9 – Ülkümen Rodoplu
10 – Ali Kemal Elitaş
11 – Taha Okan
12 – Nurgül Uçar
13 – Nevzat Kavalar

DÜNDAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan gazeteci Uğur Dündar da Twitter üzerinden bir açıklama yaparak bazı CHP’lileri iğrenç oyunlar oynamakla suçladı. Dündar konuyla alakalı olarak, “Demokrasinin gereği olan önseçimde Atilla Sertel'i geçemeyen bazı sözde CHP'liler iğrenç oyunlarla adaylığını düşürdüler. Kına yaksınlar! AKP'li Özhaseki'ye geç, Atilla Sertel'e dur! Sertel'e kumpas kuran sözde CHP'liler, 'Partinin oyları niçin artmıyor?' sorusunu cevaplamış oldular. Tüm gözler Kılıçdaroğlu'na çevrilmiş durumda. Bakalım Sertel'in şahsında parti içi demokrasiye kumpas karanları ihraç ettirecek mi?” ifadelerinde bulundu.

KAVALAR: BU YAPILAN ÇOK YANLIŞ

Atilla Sertel’in adaylığının düşürülmesinin ardından, önseçimlerde 13+1’inci olarak liste dışı kalan Nevzat Kavalar da yeni listede yerini aldı. Gazetemize konuyla alakalı görüşlerini bildiren Kavalar, “Öncelikle Sayın Sertel’in adaylığının düşürülmesi büyük bir hata, bunu kim ya da kimler yaptıysa çok büyük ayıp etmiş. Sonuçta Atilla Sertel önseçime girmiş, emeğiyle o sırada yerini almış birisi. Ben emeğe büyük saygı duyarım. Sertel’i yıllardır tanırız, parti içinden birisi, CHP için mücadele etmiş birisi ve bu mücadelelerin sonucunda da örgütün takdirini kazanmıştı kendisi. Onun adına üzüldüm” ifadelerinde bulundu.

Kavalar, Sertel’in adaylığının düşürülmesini, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ziyaretleri sırasında öğrendiğini söyleyerek, “Ben bu haberi partililere bana destek verdikleri için teşekkür etmek amacıyla çıktığım ziyaret sırasında öğrendim. Aday olsam da olmasam da zaten parti için çalışıyordum. Beni henüz partiden aramadılar ama çalışmalarıma zaten partimi iktidara taşımak için devam ediyordum. Ben ilçe başkanlığı yapmış bir insanım. Şimdi de çalışmalarımızı sürdüreceğiz, partimizi iktidara taşıyacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.