TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Başbakan bana ‘Silah taşıyan tır yok’ diyemedi”

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, son günlerde gündemi meşgul eden MİT TIR’larıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Başbakan bana ‘Silah taşıyan tır yok’ diyemedi”

NİHAT AK

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray,  26 Aralık 2014 tarihinde bir internet sitesinin yayınladığı Ankara Yenimahalle’de bir kamu binasında yer alan  tırların uydu görüntülerini TBMM’ye taşımıştı. Çıray, verdiği yazılı soru önergesiyle Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO), El Nusra’ya ve IŞİD’e silah taşıdığı iddia edilen tırları Başbakan’a sormuştu.

Çıray söz konusu soru önergesinde Suriye’de iç savaş başladığından bu yana, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO), El Nusra’ya ve hatta IŞİD’e ağır silah ve malzeme gönderdiği iddiaları gündeme getirdi.

Sevkiyatların tırlar aracılığıyla yapıldığı, bu tırların sayısının 2 bin dolayında olduğunun ileri sürüldüğünü söyleyen Çıray, “Meclis içtüzüğüne ve Anayasa’ya aykırı olarak sorularıma ne başbakanlıktan ne de BİMER’den cevap geldi. Başbakanlık ‘bana bu tırlar yok, görüntüler montaj’ diyemedi” dedi.

Çıray, tırların fotoğraflarıyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması için şunları sormuştu:

“Fotoğraflar, Ankara Yenimahalle’deki Şehit Cem Ersever Caddesi’nde bulunan bir kamu binasının yerleşkesine mi aittir?"

“O yerleşke hangi kuruma aittir?"

“Uzaydan farklı zamanlarda çekilen bu fotoğraflarda kaç tır vardır? Tırların ilk olarak 5 Eylül 2012 tarihli, son olarak da 2 Ekim 2014 tarihli Google Earth çekimlerinde mi görüntülenmiştir?"

“Bu tırların silah taşıdıkları iddia edilen ünlü MİT tırlarıyla bir ilgisi var mı? Silah taşırken yakalanan tırlar görüntülerdeki tırlar mıdır?"

“Uzaydan izlenen bu tırlar MİT’e girip çıkmış mıdır?"

“Eğer bu tırlar ve MİT’e girip çıkan diğer şeyler kolayca izlenebiliyorlarsa, ülkemizin milli güvenliği risk altında mıdır değil midir?”

YANLIŞ DIŞ POLİTİKA VURGUSU

Çıray, MİT tırları hakkında  Cumhurbaşkanının ve Başbakanın söyledikleri yalanların Cumhuriyet Gazetesinin sansasyonel haberiyle ortaya çıkması üzerine yaptığı açıklamada “Sapkın tahayyüllerin domine ettiği dış politika anlayışının ne kadar tehlikeli olduğunu Suriye politikalarında gördük. Türkiye artık gayrı medeni-yani hukukun olmadığı bir devlet ve ülke. Kendilerini mutlak hâkim zannedenler akıl almaz deliliklere kalkışabilirler” şeklinde konuştu.

BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ

Çıray, çok tartışılacak yeni soruları Başbakan tarafından yazılı cevap verilmek üzere Meclis gündemine getirdi:

 “Başbakan silahları Suriye’de yaşayan Bayır Bucak Türkmenlerine gönderdiklerini söylüyor. Bayır Bucak Türkmenleri Arap Baharı başlangıcından bu yana AKP’nin hangi gizli ve derin planlarının perde arkasında neden yer alıyordu?

Afyon’daki gece yarısı TSK tarihinde görülmemiş envanter sayımında bir patlama ile onlarca askerimiz şehit olmuştu. Bu vahim olayın bu sevkiyatlarla ilişkisi var mıydı?

Hala aydınlatılamayan Adıyaman’da 31.12.2014’te patlayan askeri malzeme yüklü tırın bu sevkiyatlarla ilişkisi var mı?

Adana’da yakalanan tır da, birçok mermi ve mühimmat profesyonel orduların kullanabileceği türden silâhlar olduğuna göre, bunları Bayır Bucak Türkmenleri nasıl kullanacaktı?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’a göre tırlardaki silahlar ÖSO’ya (Özgür Suriye Ordusu) gidiyordu. Cumhurbaşkanı’na göre ise, o tır da silah olduğunu kanıtlamayanlar “Namert” idi. Başbakan’a göre ise, bu silahlar Türkmen grup “Bayırbucaklar”a gidiyordu. Bu çelişkili açıklamaların nedeni nedir?

“FETİH ORDUSU’NUN MİT’LE İLİŞKİSİ VAR MI?”

El-Nusra’nın(El-Kaide) birçok terörist grubu da içinde barındıran Fatih Sultan Muhammed Tugayı, Selçuklular Tugayı, Sultan Murat Tugayı, Kanuni  Sultan Süleyman Tugayı, Ashabul Yemin Tugayı gibi isimlerle anılan Türkmen gurupların da yer aldığı Fetih Ordusu’nun MİT’in ilişkisi var mıdır?

Her şey bu kadar ortaya çıkmışken hâlâ devlet sırrından söz edebilir misiniz? Sırların ortalığa dökülmesinden dolayı siyasi sorumluluğunuz gereği istifayı düşünür müsünüz?

Erdoğan’ın Tahrir meydanında miting ve Libya’da isyancılara örtülü ödenekten nakit para yardımı yapmasının nedeni nedir?

Erdoğan hükümeti Mursi ile birlikte bölgesel olarak manipülasyon planları kurdular mı? Erdoğan, Mısır-Katar-Türkiye ve Suriye Müslüman Kardeşleri ile birlikte yapılacak manipülasyonlarla bölgenin lideri mi olmayı planlıyordu?

Bunun için bazı terör örgütleri ile dirsek temasına geçildi mi? Girdiyse bu örgütler hangileridir? Suriye’ye ilk müdahale planlamaları bu dönemde mi başladı?” (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.