TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir yerde her şey biz öğretmenleriz

Çamkule Mahallesi’nde bulunan Çimentaş İlkokulu’nun Müdürü Ömer Dinç, okulun bulunduğu çevreyi anlatarak, kendi öğrencilerinin okumaktan başka çareleri olmadığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir yerde her şey biz öğretmenleriz

EMİNE ŞEKER

Çimentaş İlkokulu’nun Müdürü Ömer Dinç, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olduğunu belirterek, İzmir iline 2005 yılında tayin ile geldiğini ifade etti. Dinç, 22 yıl boyunca farklı kurumlarda idarecilik yaptığını anlatarak, 2014 yılının Aralık ayından itibaren de Çimentaş İlkokulu’nda müdür olarak çalıştığını söyledi.

SAĞLIKLI BİREYLERİN YETİŞEBİLECEĞİ ORTAMLAR SUNMALIYIZ

Dinç, okulun vizyonunun daima gelişme düşüncesinde olan, yenilikleri ve yaratıcılığı destekleyen, geleceğine veli-öğrenci-okul işbirliği ile yön veren, yetiştirdiği özgüveni yüksek bireylerle, model bir okul olmak olduğunu vurgulayarak, “Okulumuzun misyonu ise; okuldaki tüm paydaşların değişim ve gelişim sürecine inanmalarını sağlayarak, çalışanları çözümün bir parçası haline getirerek, milli, ahlaki ve insani değerleri gelişmiş, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, zihinsel, ruhsal ve bedensel bakımdan sağlıklı bireylerin yetiştirilebileceği ortamlar sunmaktır. Okulumuzda bulunan öğrenci sayımız 70 Suriyeli öğrencilerimiz ile birlikte 568’dir. Eğitim ve öğretim çerçevesinde okulumuzda 2 idareci, 1 tane rehber öğretmen ve 24 öğretmen bulunmaktadır” dedi.

OKULUN BAŞARISINI ARTIRARAK DAHA İYİ BİR KONUMA GETİRECEĞİZ

Çimentaş İlkokulu’nun merkeze uzak olmasına dikkat çeken Dinç, “Çevrede bulunan ailelerin çoğu kırsal kesimden gelerek burada hayatlarını sürdürüyor. Ailelerimizin birçoğunun ekonomik gelirleri düşük. Bu yüzden bulunduğumuz mahalle ekonomik yönden zayıf kalıyor. Mahallemizde bulunan öğrencilerimizin velileri ile bir sorun yaşamıyoruz. Ama sorun yaşamasak bile velilerimizle sürekli farklı alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Ortaokul bölümünde idarecilerin sık sık değişmesi öğrenci, veli ve idare kısmında kopukluk olmasına sebep oluyor. Bu sorunda çözülmeyecek bir sorun değil. Bu konu ile ilgili farklı projelerimiz var. Kısa süre içerisinde projeler kapsamında var olan sorunları çözeceğiz. Sorunları çözmemiz için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı olan Kurum Ve Rehberlik Araştırma Müdürlüğü bize çok ciddi anlamda destek oluyorlar. Okulumuzda bulunan rehber öğretmenimizle, idare kadromuzla, mahalle muhtarımız ve öğretmenlerimizle çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmaların temel amacı okulun başarısını artırarak daha iyi bir konuma getirmektir” ifadelerini kullandı.

VELİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN İÇİNDE OLACAK

Dinç, okul içinde yaptıkları çalışmalara veliyi de çalışma içine aldıklarını belirterek, “En önemli olan konu yapılan çalışmalara veliyi de katmaktır. Okula geldiğim ilk haftalarda okulumuzda bulunan tüm veliler ile bir araya geldim. Veliler ile doğru iletişim kurulduğunda veliler duyarlılık gösteriyor. Sizde veliyi dinleyeceksiniz. Velinin ne istediğini anlayacaksınız. Var olan sorunlar veli ile işbirliği içinde daha kolay bir şekilde çözülüyor. Veli okul içinde yapılan çalışmaların içinde olmak zorunda. Eğer veli dışarda bırakılırsa yapılan çalışmalar olumlu sonuçlar vermez. Şu an için ilkokulumuzda hiçbir sorunumuz yok” şeklinde konuştu.

İMKANLAR HER ZAMAN İÇİN YERİNDE KULLANILMIŞ

Çimentaş İlkokulu’nun en önemli sorununun ilkokul öğrencileri ile ortaokul öğrencilerinin aynı bahçeyi kullanmak zorunda olduklarını vurgulayan Dinç, “4+4+4 eğitim sistemine göre ilkokul ve ortaokul öğrencilerin farklı yerlerde eğitim ve öğretim görmeleri gerekiyor. Ama mahallenin konumu itibari ile birlikte çocuklar aynı bahçeyi kullanmayı gerektiriyor. Bu konu ile ilgili dönem sonuna kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçe bölme işlemini gerçekleştirmeyi planlıyor. Okulumuzda bulunan çoğu sorunlar ve eksiklikler velinin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısı ile giderildi. Okulumuzda kütüphane için bir alanımız var. Şu an için biz kütüphanemizi yeniliyoruz. Kütüphanede Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Suriyeli öğrencilerimize okuma ve yazma kursu açtık. Başlamış olduğumuz bu projeye yoğun bir talep olmasıyla birlikte bu projede biz başarılı olduk. Bize gelen talepler doğrultusunda ikinci bir kurs açmayı planlıyoruz. Okulumuza yapılan yardımlar ve okulumuz için sunulan imkanlar her zaman için yerinde kullanılmış. Sadece mevcut olan bazı şeylerin yenilenmesi gerekiyor. Bunun için de gerekli yerlerle görüştük. En kısa süre içerisinde malzemelerimiz gelecek” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPIYORUZ

Dinç, ilkokul öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler yaptıklarını açıklayarak, “Çocuklarımız için Halk Oyunları çalışmaları yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezi’nin göndermiş olduğu öğretmenler ile çocuklarımızın çalışmaları devam ediyor. 23 Nisan tarihinde hazırlanan çocuklarımızın güzel bir gösterisi gerçekleşecek. Okul bünyesinde gerçekleşen rehber öğretmenimizin yaptığı ‘Okuma Bilmeyen Kalmasın’ adlı bir proje daha var. Çocuklarımız için yapacağımız bir proje daha var. Bu projede ‘Kendi Bahçemi Kendim Boyayacağım’ adlı bir çalışma olacak. Bu çalışma haftaya başlayacak. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, personellerimiz ile birlikte çizmelerimizi giyeceğiz eldivenlerimizi takacağız ve işe koyulacağız. Bu projenin içeriği de okulun duvarlarını boyayacağız. Proje bittikten sonra çocuklarımız bir daha duvarları kirletmeyeceklerini ve yazı yazılmayacağını öğrenecekler. Biz çocuklarımıza uygulama yaparak farkındalık yaratarak bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Okulun bulunduğu bölge ekonomik geliri düşük bir bölge. Ama onurlu insanların yaşadığı bir bölge. Maddi durumu kötü ama başarılı öğrencilerimiz için gerekli yerlerle yazışmalarımızı yaptık. Bu öğrencilerimiz için bisiklet istedik. Çünkü mahallede bisiklet kullanan çocuk görmedik. Belki mahallenin konumu itibaride bu durumu etkiliyor olabilir. Ama okulun bahçesi bisiklet kullanımı için gayet müsait. Kısa süre içerisinde bisikletlerimiz gelirse biz de çocuklarımıza armağan edeceğiz. Yine Bornova Belediyesi ile birlikte evde bulunan atık yağlar ile ilgili bir çalışma yapacağız” dedi.

ATIL DURUMDA OLAN BİNAYI KULLANILIR HALE GETİRECEĞİZ

Okuma ve yazma bilmeyen veliler için Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’ndan (EÇEV) gönüllü öğretmenlerin bir çalışma başlattıklarını da anlatan Dinç, “Okuma yazma bilmeyen velilerimizi tespit ettik. Okuma ve yazma bilmeyen velilerimiz EÇEV’den gelen gönüllü öğretmeler okuma ve yazma öğrettiler. Yine velilerimiz için bir çalışma yapmayı amaçlıyoruz. Okulumuzun yanında atıl durumda bulunan bir bina var. Atıl durumda olan binanın kullanışlı hale gelmesi için bir hayırsever ile görüşme aşamasındayız. Atıl durumda olan binayı Halk Eğitim Merkezi gibi kullanmayı düşünüyoruz. Tüm kurslardan hiç bitmeyecek şekilde velilerimizin kendilerini geliştirmesi için açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ ALTINDA MENDİL SATANDA BİZİM ÖĞRENCİMİZ

Dinç, eğitimin bireyin hayatında çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, eğitim olmadığında bireyin olmayacağını söyledi. Dinç, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim bir bireyin hayatının her döneminde olması gereken bir şeydir. Eğer eğitim olmaz ise iyi bireyler olmaz. Aileler çocuklarının iyi bir birey olarak topluma kazandırmak istiyorlarsa eğer eğitime önem versinler. Çocuklarına mutlaka ve mutlaka okulu sevdirecekler. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu çocuklarına aktaracaklar. Bazı veliler başka sebeplerden dolayı eğitim hayatlarını sürdüremediklerinden dolayı çocuklarının aynı şeyi yaşamasını istemiyor. Çocuklarının eğitimlerine ciddi anlamda destek oluyor. Eğitime önem veriyorlar. Çocukların eğitim ve öğretim hayatlarında destek verildiğinde çocuğun hayatında olumlu gelişmeler gerçekleşir. Bir yerde her şey biz öğretmenleriz. Köprü altında mendil satan da, hastaneye gittiğimizde bizi tedavi eden doktor da, askeri de ve avukatı da bizim öğrencimiz. Biz ne ekersek toplum onu biçer. Bu konuda aileden sonra öğretmene çok ciddi manada görevler düşüyor. Öğretmen öğrencisine iyi bir model olmak zorunda. Farklı bölgelerdeki öğrencilere farklı mesajlar verilebilir. Ama ben kendi öğrencilerime; okumaktan başka çareleri olmadığını söylüyorum.”

ÇİMENTAŞ İLKOKULU’NUN TARİHÇESİ NEDİR?

Okulumuz Altındağ Çamkule Mahallesi’nin kuzey yamacında 2400 metre kare arsa üzerine Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş. tarafından 1985 yılında yapılmıştır. 1985-1986 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. Açılışını dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu yapmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.