TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji çalışanlarından eylem kararı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde örgütlü üç sendika olan Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen), Büro Çalışanları Hak Sendikası (Hak-Sen) ve Büro Emekçileri Sendikası (BES), meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenmesi için ortak eylem kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Meteoroloji çalışanlarından eylem kararı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde örgütlü üç sendika olan Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen), Büro Çalışanları Hak Sendikası (Hak-Sen) ve Büro Emekçileri Sendikası (BES), meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenmesi için ortak eylem kararı aldı.

Havaalanlarında uçuculuğa verilen hizmetler için EuroControl tarafından ilgili kurumlara belirli bir pay aktarıldığı hatırlatılan sendikaların ortak açıklamasında şöyle denildi: “Bu ödemenin yüzde 90’ı DHMİ, yüzde 10’u Meteoroloji Genel Müdürlüğü Döner sermaye işletmesine aktarılmaktadır. Havacılık tazminatı olarak adlandırılan bu parayı DHMİ kendi çalışanlarına kanuni hakları olarak ödemekte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise ödememektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının havacılık tazminatından mahrum bırakılması, hem çifte standarttır, hem de eşitlik ve adalet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Havacılık tazminatı meteoroloji çalışanlarının anasının ak sütü gibi helal hakkıdır. Havacılık tazminatı meteoroloji çalışanlarının yasal hakkıdır. Havacılık tazminatı meteoroloji çalışanlarının emeğinin karşılığıdır. Bıçak kemiğe dayandı.”

“EYLEMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Açıklamada, 2013 yılında hükümet ile yetkili sendika arasında imzalanan toplu sözleşmede kamu çalışanlarının zam ve enflasyon farkından mahrum edildiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi: “2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK önemli gelir kayıplarına yol açmış, kamu hizmetlerinin piyasalaşması ve hayat pahalılığı kamu çalışanlarını canından bezdirmiştir. Biz bir an önce, Meclis seçim tatiline girmeden meteoroloji çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatının bir an önce ödenmeye başlamasını istiyoruz. Çağrımız karşılık bulmazsa eylemlerimiz artarak devam edecek. Meteoroloji çalışanları hakları olan havacılık tazminatını alıncaya kadar, bu haklı mücadelelerinde sendikalarımız her zaman çalışanların yanında olacaktır.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.