TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Demokrasi açısından komedi"

Başbakan Yardımcısı İşler, Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin demokrasi açısından "komedi" olduğunu belirterek, tüm zorlamalara rağmen katılımın yüzde 50'nin altında kaldığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Demokrasi açısından komedi"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Karadağ'daki temaslarının son gününde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağrı ve Yalova illerinin yanı sıra bazı ilçe ve belde belediyelerinde bugün yapılacak seçimlerin huzur ve barış içerisinde gerçekleşmesini temenni ettiğini kaydeden İşler, ''İnşallah, demokrasi kazanacak. AK Parti olarak, 30 Mart'ta nasıl iddialıysak, bu seçimlerde de iddialı olduğumuz söylüyorum. İnşallah güzel bir sonuç alacağımızı da temenni ediyorum'' diye konuştu.

MISIR'DA YAPILAN SEÇİMLER

Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen İşler, ''Mısır'da yapılan seçimlerin, demokrasi açısından bir komedi olduğunu düşünüyorum. Katılım oranı ile ilgili yapılan açıklamaların da bunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Katılım oranı ile yapılan açıklamaların çok farklı olduğuna işaret eden İşler, herkesin ortak noktasının "katılımın yüzde 50'nin altında kaldığı gerçeği" olduğunu ifade etti.

Muhalefetin açıklamalarına göre, katılımın yüzde 10'larda olduğunu belirten İşler, oy kullanma süresinin uzatılmasının katılımı arttırmak amacıyla yapılan bir düzenleme olduğunu ancak tüm bunlara rağmen katılımın yüzde 50'nin altında kaldığını vurguladı.

Mısır'da Hüsnü Mübarek devrildikten sonra birtakım oyunlar sergilendiğini söyleyen İşler, şunları kaydetti:

''Demokratik seçimler sonucunda işbaşına gelen bir cumhurbaşkanı (Muhammed Mursi), bir yıl dolmadan koltuğundan uzaklaştırıldı, darbe yapıldı. Acılar yaşandı, kan aktı, göstericiler öldürüldü. Gelinen noktada maalesef, varmış olduğumuz nokta, demokrasi açısında hiç ümit verici bir aşama değil. Temenni ederim ki Mısır halkı inşallah önümüzdeki dönemde bu zorlukları aşar.''

''Mısır bizim kardeş halkımız, dost bir ülke'' diyen İşler, Mısır'da yaşanan acıların kendilerini üzdüğünü, Mısır'daki darbeye karşı çıkarken ilkesel hareket ettiklerini belirtti.

"TÜRKİYE OLARAK DARBELERDEN ÇOK ÇEKTİK"

Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini belirten İşler, ''Her darbenin ülkeyi 10 yıl, 20 yıl geriye götürdüğünü çok iyi bilen bir millet olduğumuz için darbelere karşı çıktık. Ama maalesef, tüm dünya, özellikle de Batı dünyası darbeye karşı sesini yükseltmedi'' diye konuştu.

Mısır'da "göstermelik bir seçim" yapıldığını ifade eden İşer, şunları söyledi:

"Halk aslında protestosunu boykot ederek gösterdi. Ajansları dinlediğimde, Batı dünyasında atılan bazı manşetlerde şu ifadelerin geçtiğini duydum; 'Mısır halkı Sisi'yi cezalandırdı, sandığa gitmeyerek ona ders verdi' şeklinde ifadeler var. Keşke bunlar olmasaydı. Mısır, demokrasiye geçmişti. Mursi döneminin bitmesi beklense ve seçimler yapılsaydı, o zaman kazanırsa kendisi devam ederdi, yoksa rakibi kim olursa o kazanır o devam ederdi. Ülkede kan akmamış olurdu, gözyaşı akmamış olurdu. Fakat maalesef bu müdahale oldu. Biz bu müdahalede ilkesel davrandık ve darbeye karşı tavrımızı net bir şekilde koyduk. Demokrasiden yana olduk. Halkın meşru taleplerinden yana olduk.'' (AA/PODGORİTSA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.