TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e bir yatırım daha

Çeşme Yarımadası’na 2040 yılına kadar içmesuyu sağlayacak Karareis Barajı’nın temeli Prof.Dr. Veysel Eroğlu tarafından atılıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e bir yatırım daha

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’e muhteşem bir tesis daha kazandırdıklarını ifade ederek, “Çeşme Yarımadası’na 2040 yılına kadar içmesuyu sağlayacak olan Karareis Barajı’nın temelini atmaya geliyoruz. Artık Çeşme’de, çeşmelerden memba suyu akacak” dedi. Prof.Dr. Veysel Eroğlu tarafından, bugün saat 17.30’da Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek merasim ile 35 milyon TL yatırım bedelli Karareis Barajı’nın temel atma merasimi gerçekleştirilecek.

İÇMESUYU SAĞLANACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir ili Karaburun ilçesi Balıklıova Köyüne 22 km uzaklıkta bulunan Camiboğazı Deresi üzerinde inşa edilecek olan Karareis Barajı temelden 50 metre yüksekliğe sahip bulunuyor. Ayrıca, 10 milyon m3 su depolanacak baraj ile Çeşme Yarımadası’na da yılda 2 milyon 840 bin m3 içmesuyu sağlanacak. Böylece Çeşme’nin 2040 yılına kadar ki içmesuyu ihtiyacı karşılanmış olacak. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.