TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’nın en iyisi ‘Real Madrid’

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenerek kupayı kazandı

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avrupa’nın en iyisi ‘Real Madrid’

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, normal süresi 1-1 tamamlanan maçta Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenerek kupayı 10. kez kazandı.

Maça kontrollü başlayan iki takım, ilk 25 dakika savunma güvenliğini ön planda tutarak, orta sahada organize olmaya çalıştı.

Sakatlığı bulunmasına rağmen Atletico Madrid'de ilk 11'de sahaya çıkan Diego Costa, 9. dakikada ağrılarından dolayı yerini Adrian'a bıraktı.

Finalde kaleye ilk şut 14. dakikada Raul Garcia'dan geldi. Real Madrid ceza sahasının sağ köşesinin oldukça uzak bir noktasında kaleye şut çeken Atleticolu futbolcunun gönderdiği top üstten auta çıktı.

Real Madrid'in ilk şutu ise 23. dakikada serbest vuruşu kullanan Modric'ten geldi. Atletico ceza sahasının sol köşesinden kazanılan serbest vuruşu kullanan Modric'in şutunda, Belçikalı kaleci Courtois topu rahat bir şekilde kurtardı.

32. dakikada Tiago'nun hatalı pasında topu çalan Bale'in çok hızlı bir şekilde Atletico ceza sahasına girip çektiği şutta top kale direğinin yanından auta gitti. Maçta bu zamana kadarki en net pozisyonu yakalayan Bale, son vuruşu kötü yaptı.

36. dakikada Atletico'nun sağ kanattan kullandığı kornerde, Juanfran'ın kafa vuruşu sonrasında Real Madrid ceza sahasında savunmanın ve öne çıkan kaleci Casillas'ın hatasını iyi değerlendiren Godin, kafasıyla topu ağlara gönderdi ve Atletico Madrid 1-0 öne geçti.

İlk yarı kırmızı-beyazlı takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısına iki takım da hızlı başladı. Real Madrid, savunma kontrolünü bırakmadan ataklarını sıklaştırırken, Atletico Madrid ise uzun paslar ve kontrataklarla farkı artıracak golü aradı.

Real Madrid Teknik Direktör Ancelotti, 59. dakikada Coentrao'nun yerine Marcelo ve Khedira'nın yerine de Isco'yu oyuna alarak, takımının hücumdaki temposunu artırmaya çalıştı.

Karşılaşmanın son 20 dakikasında rakibi üzerinde baskı kuran Real Madrid, özellikle Di Maria, Bale ve Cristiano Ronaldo ile tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Atletico Madrid'in savunmasında etten duvar ördüğü son 5 dakika tamamen Real'in ataklarıyla geçti.

Dördüncü hakem Cüneyt Çakır'ın 5 dakika uzatma göstermesinden sonra son şanslarını deneyen Real Madrid, 90+3'te Modric'in kullandığı kornerde mükemmel yükselen Sergio Ramos'un kafa golüyle bitime 2 dakika kala skora beraberliği getirdi. Karşılaşmanın normal süresi 1-1'lik eşitlikle geçildi.

UZATMA BÖLÜMLERİ

Uzatma dakikalarında yine atak oynayan taraf  Real Madrid oldu.

110. dakikada sol kanattan gelişen Real Madrid atağında rakiplerini çalımlayarak hızlı bir şekilde rakip takım ceza sahasına giren Di Maria'nın şutunda, kaleci Courtois'dan dönen topu kafayla tamamlayan Bale, takımını 2-1 öne geçirdi.

Atletico Madrid kalan dakikalarda aradığı beraberlik golünü bulmak için defansında çok boşluk bırakırken Real Madrid,118. dakikada Marcelo ile farkı ikiye çıkardı: 3-1.

120. dakikada Ronaldo ile penaltıdan bir gol daha bulan Real Madrid, sahadan 4-1 galip ayrılarak kupayı 10. kez müzesine götürmeyi başardı.

Real Madrid, bundan önce en son 2001-2002 sezonunda Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı.

Bu arada, Arda Turan sakatlığından dolayı maç kadrosuna alınmazken, final maçında sahadaki tek Türk, 4. hakem Cüneyt Çakır oldu.

FİNALİN EN İYİ FUTBOLCUSU Dİ MARİA SEÇİLDİ

Öte yandan, UEFA, finalin en iyi futbolcusunun Real Madrid'in Arjantinli oyuncusu Angel Di Maria'nın seçildiğini duyurdu.

"İNANDIK VE SONUNDA HER ŞEY İYİ GİTTİ"

Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, "Beraberlik golünü atacağımıza inandık ve sonunda herşey iyi gitti" dedi.

Ancelotti, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, beraberliği bulmak için çok saldırdıklarını ve gölün son dakikada geldiğini söyledi,

"Çok zorlandık, acı çektik ama sonunda bu kupayı kazanmaya layık olduğumuza inanıyorum" ifadesini kullanan Ancelotti, şöyle konuştu:

"Maçı eşit hale getirmek bizi çok zorladı. Boşluk bulamadık. Atletico çok iyi kapandı. Tüm enerjimizle gol aradık ve bulunca da maç değişti. Sergio Ramos'un golü bize çok güç verdi"

Real Madrid'e ilk geldiğinde kulüp başkanı Florentino Perez'in kendisine, "10. Şampiyonlar Ligi kupası eksik" dediğini hatırlatan Ancelotti, "Başkan, artık bu kupaya da sahibiz" dedi.

Real Madridli futbolculardan Carvajal ise, "Dünyanın en iyi takımıyla tarih yazdık" derken, Marcelo da, "İnanılmaz büyük bir mutluluk. Bu kupayı alabilmek için çok bekledik. Kazanmak için çok mücadele ettik" ifadelerini kullandı.

"OLAĞANÜSTÜ BİR SEZON GEÇİRDİK"

Alkışlarla basın toplantısı salonuna giren Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, "Olağanüstü bir sezon geçirdik. Yaralarımızı sarıp gelecek sezona hazırlanacağız" dedi.

"Bu maç bir gözyaşına layık değil. Her zaman mücadele ettik. Futbolcularımdan ve yardımcılarımdan gurur duyuyorum" ifadelerini kullanan Arjantinli teknik adam Simeone, başları dik bir şekilde ayrıldıklarını söyledi.

"Sezon bitti. Futbolcularına ne puan verirsin?" sorusuna ise Simeone, "9,5. Yarım puan eksik" cevabını verdi.

Real Madrid, bu kupayı 10. kez müzesine götürebilmek için, son kez kazandığı 12 yıl öncesinden Ancelotti'ye kadar 10 teknik direktör değiştirmişti. (AA/LİZBON)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.