TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nu televizyona çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar mitinginde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu televizyonda tartışmaya çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nu televizyona çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günün ilk mitingini Afyonkarahisar'da yaptı. Anıt Park önünde yaklaşık 8 bin kişiye hitap eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözünü yerine getirmek için 24 saat çalıştığını belirtti.


KAYNAĞI AÇIKLADI

Devletin elinde sopayla gezen bir organ olmaması gerektiğini belirterek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, çiftçinin de kan ağladığını söyledi. Yüzölçümü Konya'dan küçük olan Hollanda'nın tarım ürünü ihracatının 150 milyar dolar Türkiye'nin ise 12 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 1.5 liraya mazotu nasıl vereceklerini anlattı. Türkiye'de iki Trakya büyüklüğünde tarım alanının son 13 yılda ekilemediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisine satıyorlar. Mazotu çiftçi için 1.5 lira yapacağız. Çiftçinin ne ektiği, ne biçtiği belli, toprağı, dönümü belli. Ona isabet eden akaryakıtı 1.5 liradan vereceğim. Hemen itiraz 'Kaynağı nereden bulacaksın?' Ben de biliyorum petrol dışarıdan geliyor. Ben de biliyorum ona döviz veriyoruz. Petrol geliyor, rafineride işleniyor. Rafineri çıkış fiyatı 1.21 lira. Biz 1.5'ten vereceğiz. Zarar eden var mı? Yok. Onlar diyor ki 'Nasıl götüreceğiz malı.' Sen malı götüremeyeceksin kardeşim. Ben çiftçiye bu hakkı vereceğim.”

İktidarın yakut, pırlanta, yatlara ve gemilere verilen mazotta vergiyi sıfırladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İnsaf denen bir şey var. O nedenle söylüyorum her şeyin hesabını, kitabını yaptık” dedi. Türkiye'de bugün 5 milyon vatandaşın kredi kartı ya da kullandığı krediler nedeniyle borç batağında olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, son 10 yılda bankalara ödenen faizin 128 milyar dolar olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hesabını kitabını yaptık. Borç batağındaki 5 milyon vatandaşımızın faizinin en az yüzde 80'ini sileceğim. Bunun devlete yükü sıfır” dedi.

TELEVİZYONDA TARTIŞMA ÇAĞRISI

Kaynak konusunda sık sık “Ey Kılıçdaroğlu parayı nereden bulacaksın?” sözleriyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından eleştirildiğini hatırlatan CHP Lideri, Başbakan Davutoğlu'na televizyonda tartışma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Meydanlarda Kaynağını nereden bulacaksın?' diye soracağına gel beraber, senin istediğin televizyon kanalında sen bana sor, ben sana anlatayım. Hiçbir zaman gocunmadım. Elbette bize soru sorulabilir, eleştiri de gelebilir. Çağdaş ve uygar bir ülkede yaşıyorsak ana muhalefet ve iktidar zaman zaman bir araya gelir, bütün milletin önünde uygarca tartışırlarsa, biz de tartışalım. Sen bana kaynağını sor, ben sana anlatacağım. Ben de sana 13 yılın hesabını soracağım, sen de bana anlatacaksın. Bunun için yürek gerekiyor. Geleceksin saygılı bir şekilde, uygar iki insan olarak tartışacağız. Hatta ilk soruyu sen sor. Bütün soruları sen sor. Vallahi ben üçten fazla soru da sormayacağım. En fazla üç soru soracağım. Sen istersen 50 soru, 60 soru sor. Çünkü artık bu ülke, yalan siyasetten, kavgadan, gerginlikten bıktı. Artık bu ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var. Ahlaklı siyasete ihtiyacı var. Bizim aradığımız bu.” (DHA/AFYON)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.