TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocabey: “Adnan Polat bana verdiği sözü tutmadı”

Galatasaray altyapısından yetişen ve 1992’de Galatasaray A takımına yükselen Mustafa Kocabey, çok sevdiği ve taraftarı odluğu sarı-kırmızılı kulüpten nasıl ayrıldığını yıllar sonra anlattı

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 08:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocabey: “Adnan Polat bana verdiği sözü tutmadı”

Galatasaray’da forma giydiği dönemde golcü kimliğiyle öne çıkan “Papen” lakaplı Mustafa Kocabey, 40 yaşına gelmesine rağmen aktif futbol yaşantısına devam ediyor. Süper Amatör Lig ekiplerinden Alaçatıspor’a transfer olan “Papen” Mustafa, Galatasaray’dan ayrılmasından, “Taçsız Kral” Metin Oktay’a kadar bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“ADNAN POLAT SÖZÜNÜ TUTMADI”

O yıllarda Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu olan Adnan Polat’ın kendisine verdiği sözü tutmadığını söyleyen Kocabey, o dönem kamuoyunun büyük ilgisini çeken olayı şöyle anlattı: “Böyle bir şeyi uydurma şansım zaten yok. Çünkü ben Galatasaraylıyım. Galatasaray takımına ve yönetimine karşı hiçbir zaman saygısızlığım olmadı. 1994 sezonunda Saffet Sancaklı’yı çok istiyorlardı Kocaelispor’dan. Adnan (Polat) ağabey de ‘Seni vermek istiyoruz, Sefa Sirmen seni çok istiyor’ dedi. ‘Beni kiralık verin. 1 sene kiralık oynayayım. Kulübümden koparılmayayım’ dedim. Adnan ağabey söz verdi bana. ‘1 sene oyna, gelecek sene söz veriyorum kesin alacağım’ dedi. Tabi o söz hala havada kaldı. Benim en çok üzüldüğüm anlardan birisi de o andı zaten, Galatasaray’dan ayrıldığım andı.”

“GOL ATMAYI SEVİYORUM”

"Papen" lakaplı deneyimli futbolcu, 40 yaşında hala neden futbol oynadığını ise şu sözlerle açıkladı: “Herkes bu soruyu soruyor bana ’40 yaşına geldin neden hala futbol oynuyorsun’ diye. Her şeyden önce bu yaştaki bir insanın futbol oynaması için kendisine çok iyi bakması lazım. Ben kendime çok iyi baktım. Hayatımda hiç içki, sigara kullanmadım. Gece hayatım hiç olmadı. Zaten erken bir evlilik yaptım. 2 tane çocuğum oldu. Yani mutlu bir hayat sürdüm. Futbolu sevmezseniz oynamazsınız. Ben futbolu çok sevdiğim için ve gol atmayı çok sevdiğim için futbola devam ettim.”

“JÜBİLE YAPMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

Amatör ligler de dahil olmak üzere 303 golü bulunan Mustafa Kocabey, jübile yapmayı hiç aklına getirmediğini söyledi. Jübile maçlarının eskiden moda olduğunu dile getiren Kocabey, “Eskidendi jübile olayları. Hakan Şükür, Arif Erdem gibi kaliteli insanlar jübile yapmadı. Benim aklımın ucundan bile geçmedi, ‘Bir takımla jübile yapayım, bana maddi imkan sağlasın’ diye. Allah'a şükürler olsun futboldan iyi paralar da kazandım. Jübileyi genelde herkes son vurgun diye düşünür ama benim hiç aklıma bile gelmedi öyle bir şey yapmak” dedi.

“METİN OKTAY BENİ GİZLİ GİZLİ İZLERMİŞ”

Galatasaray altyapısında oynadığı yıllarda efsanevi oyuncu Metin Oktay’ın kendisinden övgüyle bahsettiğini de anlatan tecrübeli golcü, “Salih Bulgun hocam vardı benim Galatasaray altyapısında. Kendisi bana yıllar sonra söyledi. Ben 14-15-16 yaş grubunda oynarken, Metin Oktay’la kendisi devamlı beni çalılıkların arkasından izliyorlarmış. Çünkü görünmesini istemiyormuş, göründüğü zaman futbolcu kendini daha çok göstermeye çalışır diye. Gelip izlediği zaman ‘Mustafa’nın arkasında duralım. Çünkü Mustafa’da hakikaten gelecek var. Neden bir Metin Oktay olmasın, iyi bir golcü olmasın’ diye övermiş beni. Böyle bir efsanenin övgüsünü ve desteğini almak benim için çok ayrı bir duygu” diye konuştu.

“HAGİ’YE YETİŞEMEDİĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM”

Sarı-Kırmızılı ekipte Georghe Hagi ile birlikte forma giyemediği için üzgün olduğunu dile getiren Kocabey, sözlerine şöyle devam etti: “En çok üzüldüğüm anılardan birisi de Hagi gibi bir futbolcuya yetişememem olmuştur. Ben 1994’te ayrılmıştım. Hagi, 1996’da gelmişti. Eğer zaten Hagi gibi bir futbolcuyla oynamış olsam, Avrupa kapılarını fena bir şekilde zorlardım. Galatasaray’da kalmış olsam zaten giderdim Avrupa’ya ama Hagi gibi bir futbolcuyla oynamış olsam inanılmaz bir lig geçirirdim diye düşünüyorum. Çünkü bir futbolcunun her zaman için golcüye kanatlardan çok iyi asistleri olması gerekiyor. Hagi, dünyada bunları yapabilen bir numaralı isimdi. İkinci tercihim ise Alex olurdu çünkü bir golcünün nasıl bir topla buluşmak istediğini çok iyi bilen oyunculardı.”

“TÜRKİYE’DE TEK GOLCÜ VAR”

Türkiye liglerinde yerli bir golcünün olmadığını da iddia eden Mustafa Kocabey, golcü olarak Yunan futbolcu Theofanis Gekas’ı gösterdi. Kocabey, Burak Yılmaz, Sow ve Emenike’nin ise golcü değil sadece sıradan birer forvet olduklarını söyledi.

“MUSTAFA VARKEN RAKİPLER FARKLI OYNUYOR”

Alaçatıspor Teknik Direktörü Nedim Akgül ise Mustafa Kocabey gibi bir oyuncuya sahip oldukları için şanslı olduklarını söyledi. Sahaya Mustafa ile çıktıkları zaman rakip takımların daha farklı oynadıklarını söyleyen Akgül, “Mustafa’nın Alaçatı’ya gelmesi bizim açımızdan çok çok iyi oldu. Sadece futbolla değil kişiliğiyle, insanlığıyla buradaki arkadaşlarına futbolda öğrendiği şeyleri öğretmesiyle bize önem katıyor. Bu liglerde hep amatör futbolcular var. Böyle kaliteli futbolcuların olması bu ligin değerini arttırıyor. Mustafa sahaya çıkınca, diğer kulüpler bize karşı daha agresif oynuyorlar. Veya Mustafa’yı görünce biraz daha motive oluyorlar” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.