TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mursi’ye idam protesto edildi

Mısır'da milli irade ile seçilerek Cumhurbaşkanlığına getirilen Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden alınarak idama mahkum edilmesi Gündoğdu Meydanı’nda protesto edildi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mursi’ye idam protesto edildi

NİLGÜN TAZE

Gündoğdu Meydanı'nda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Memur-Sen öncülüğünde düzenlenen eyleme AK Parti İzmir Teşkilatı, İHH, İMHAD, MTTB, Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları destek verdi. Mursi'nin posterleri ile idam kararını protesto ederek ellerinde dövizler taşıyan kalabalık grup hep birlikte idam kararına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOP) sözcüsü Halit Çelik, Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararıyla dünyanın yeni bir zulme daha şahit olduğunu vurguladı. Verilen idam kararını tanımadıklarını ve bu karara boyun eğilmemesi gerektiğini belirten Çelik, “Dünya yüzyıllardır birçok zulme şahit olmuştur ve bugünde yeni bir zulme şahit oluyor. Mısır’ın darbeci yönetimi milli irade ile seçilen ve demokrasiyi sindiremeyen SİSİ ve yancıları tarafından iktidardan darbe ile indirdikleri Muhammet Mursi’yi idama mahkum etmiştir.  Burada bizi destekleyen örgütlerle darbecilere karşı Mursi’nin yanında olduğumuzu İzmir’e, Türkiye’ye ve Dünya’ya deklare emek için toplandık. Zulüm ilk insandan bugüne devam etmektedir. Barış ve kardeşlik ise kıyamete kadar zulmün önünde durmaya devam edecektir” dedi.

“KARARDAN VAZGEÇİLSİN”

Çelik, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bizler her zaman barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, demokrasinin ve insan haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz. Türkiye tarihi 1960, 72, 80 ve 28 Şubat süreçlerinde milli iradenin yok sayıldığı, darbenin ve zulmün meşrulaştırılmaya çalışıldığı dönemlere şahit olmuştur. Demokrasi şehidi Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını da bu vesileyle bir kez daha rahmetle, minnet ve şükranla anıyoruz. Ayrıca 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın, onu demokrasi dışı yollarla alt edemeyenler tarafında şehit edilmesini de unutmadık, unutturmayacağız. Aynı şekilde, Arap baharıyla Mısır'da yıllardır diktatörlüğünü sürdüren Hüsnü Mübarek yönetiminin sonlanmasının ardından demokratik yollarla seçimle iş başına gelen ve milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin darbe ile alaşağı edilmesini, hapse atılmasını ve dün verilen idam kararını protesto ediyor ve bu karardan Mısır'ın darbeci yönetiminin bir an önce vazgeçmesi gerektiğini deklare ediyoruz. 21. Yüzyıl dünyasının artık demokrasinin, milli iradenin, barışın, huzurun ve insan haklarının benimsendiği bir dünya olmasını istiyoruz. Mısır yönetiminin Gündoğdu Meydanı’ndaki bu haykırışımıza kulak vermesine ve bir an önce bu hukuksuz ve insan haklarına aykırı karardan vazgeçmesini deklare ediyoruz.”

AK Parti İzmir milletvekili adayları Bilal Kırkpınar ve Gürbüz Akbulut’unda destek verdiği grup basın açıklamasının ardından Kıbrıs Şehitleri’ne yürüyerek dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.