TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avcı yeni kitabını ilk kez İzmir’de imzaladı

“Haliç'te Yaşayan Simonlar” kitabıyla çok tartışılan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Cemaat'in İflası / Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer” isimli yeni kitabını ilk kez İzmir Kitap Fuarı'nda imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avcı yeni kitabını ilk kez İzmir’de imzaladı

ANIL YIKGEÇ

“Haliç'te Yaşayan Simonlar” kitabıyla çok tartışılan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı yeni kitabı “Cemaat'in İflası / Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer”i İzmirli kitapseverler için imzaladı. Tekin Yayınevi etiketiyle çıkan kitap, ilk kez okuruyla İzmir Kitap Fuarı'nda buluştu. Kitabı ile ilgili olarak Hanefi Avcı, “Amacımız aslında olayın ne olduğunu anlatmak. Elbette herkes de biliyor; Ama ben bir de kendi penceremden kendi bakış açımla özellikle de bu tür olaylar polisiye kısımları ilgilendirdiği için orada uzun yıllar kalan görev yapan birisinin bakış açısıyla arka planında ne olduğunu aslında göründüğünden nasıl farklı bakılması gerektiğini anlatmaya çalıştım” dedi.

CEMAAT DAHA BÜYÜK VE FARKLI BİR OLAY

Cemaati anlatırken bir örnek veren Avcı, şunları söyledi: “Körler, filin her biri bir tarafından yakalamak suretiyle tarif etmeye kalkar. Kimi hortumundan yakalar onu tarif eder, kimi ayağından yakalar, kimi dişinden. Aslında hepsinin tarifi doğrudur da hepsi fili tarif etmiyordur. Sadece parçalarını tarif ediyorlardır. Hepsinin tarifini bir araya getirseniz de fil olmuyor. Fil daha farklı ve büyük bir şey. İşte bizim olayımızda körler değil hepimiz görüyoruz. Ama karşımızdaki cemaat gözükmüyor. Gözükmeyen bir varlık var. Direkt gözle göremiyoruz. Hepimiz muhatap olduğumuz durumlara göre onu tanımlamaya çalışıyoruz. İşte telefonları dinlenenler, telefon dinleyen insanların özel hayatına müdahale eden, bunu şantaj diye kullanan bir yapıyla karşı karşıya olduğunu zannediyor. Balyozcular kendilerine sahte bir plan hazırlanarak kendilerinin mağduriyetlerine sebep olduğunu sanıyor. Casusluk davasına muhatap olanlar kendilerine böyle bir iftira yapıldığından bahsediyor. İşte ben ‘bana o zaman kasetler koydular, bana iftira ettiler. Benim hiçbir sol örgütle bağlantım olamaz bana böyle bir şey yaftaladılar’ diye tarif ediyorum. Hepimiz ayrı ayrı tarif ediyoruz.  Aslında bu tariflerin hepsi muhatap noktasında doğru. Hepsini birleştirdiğimiz zaman cemaatin parçaları ama cemaat bunlardan daha büyük ve farklı bir olay. Ben bir nebze kitapta bunu tanıtmaya çalıştım.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.