TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Toprak'ın sitemine Kürkçü'den atasözlü yanıt

HDP İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl eş başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2015 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vali Toprak'ın sitemine Kürkçü'den atasözlü yanıt

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Kürkçü, seçim güvenliği konusunda önerilerde ve uyarılarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: “İzmir Valisi'ne yaptığımız ziyarette seçim güvenliği meselesini konuştuk. Olursa seçimde karşı karşıya kalabileceğimiz sorunlar ve çözümler konusunda görüşlerimizi beyan ettik. Yerel seçimlerde İzmir'in çeşitli ilçelerinde maruz kaldığımız saldırılar vardı. Bu gibi durumların yeniden ortaya çıkmaması için Valilik ve kaymakamlıkların il ve ilçe emniyet müdürlüklerinin daha dikkatli olması talebinde bulunduk. Seçimler için yapacağımız etkinlikler bakımından bize yasanın tanıdığı tüm hakları sonuna kadar tanımasını istedik. Valiliğin bu konuda düzenleyici olmasını talep ettik. Oy kullanma günü seçim sandıklarının bulunduğu mahallede üniformalı ve silahlı polis görevlilerinin kanunun tanıdığından daha yakın mesafede bulunmamasına özen gösterilmesini, yurttaşların kendilerini baskı altında hissetmemesini istedik. Polislerin olmaları gereken noktada birleştirme tutanaklarının ilçe seçim merkezlerinden il seçim merkezlerine transferi sırasında olmaları gereken yerde olmalarını istedik. Vali önerilerimizi ve uyarılarımızı çok olumlu karşıladı. Sakin ve gerginlikten uzak bir görüşme oldu."

Kürkçü, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın, kendisinin 13 Nisan'daki aday tanıtım töreninde söylediği, “Sakın ola İzmir Valisi sakın ola Ağrı Valisi'nin peşinden gitmeyesin sakın ola" sözünü hatırlatarak, “İzmir neresi, Ağrı neresi" siteminde bulunduğunu da söyledi. Kürkçü, bu siteme “Bir musibet, bin nasihattan iyidir" sözüyle yanıt verdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Ben de 'sizi Diyarbakır'da tazyikli su ve gazla tanımıştık. Bizim acımız geçti ama Pervin Hanım'ın (Buldan) ayağındaki yara hala yerinde duruyor. Bildiklerimizi unutmamak iyidir' diye konuştuk. Vali burada kaç yıldır görev yapıyor bilmiyorum ama İzmir'in havasına suyuna alışmış görünüyor. Eğitmişsiniz yani Vali'yi."

“KILIÇDAROĞLU'NU YILDA KAÇ KEZ İZMİR'DE GÖRECEĞİZ?"

HDP heyeti, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Demirtaş, HDP'ye barajı geçme dileğinde bulunarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Kimin nereye oy vereceği kimsenin ipoteğinde değil. Bizim için önemli olan istikrardır istikrar tabi ki temsilde adalet olması gerekiyor. Temsilde adalet baktığımız zaman burada yüzde 10'larda olması bizim eskiden bu yana karşı olduğumuz bir olaydır. Siz yüzde 10'u geçmek için çaba göstereceksiniz. İnşallah muvaffak olursunuz, sizi mecliste görürüz. Biz Türkiye milletvekilliğini savunuyoruz. Dar bölge sistemi gelmeli. Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'den aday. İzmir için bir onur ama biz onu yılda kaç kere İzmir'de göreceğiz ?"

“DUVAR YIKMAYI İYİ BİLİRİM"

Kürkçü, “İzmir'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 8 oy almıştık. Ben İzmir adayıyım ve duvar yıkmayı bildiğimi düşünüyorum. Yerelin temsilini artırmak gerekiyor. Yüzde 10 barajının eskiden altından geçmeye çalışıyorduk şimdi üstünden geçmeye çalışıyoruz. Barajı geçebilirsek sadece meclis kompozisyonu değil hükümet kompozisyonu da değişecek Cumhurbaşkanı buna 'kaos ve kabus' diyor ama bence iyi olacak" diye konuştu. (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.