TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzur içinde yaşayacak bir Türkiye

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye inşa edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2015 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Huzur içinde yaşayacak bir Türkiye

Kocaeli’de vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin her yerinde işsizlik var. Yeni rakamlara göre 6 milyon işsiz var. Geleceği beraber kuracaksak Türkiye’nin üretmesi lazım. Üretim için de istihdam lazım. Size her alanda söz verdim. Türkiye’yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz. Emeklinin, işsizin, çiftçinin sorununu çözeceğiz. Büyümeden, kalkınmadan herkes nasibini alacak. 11 milyon emeklimiz var. 11 milyon emeklinin yoksulluk içerisinde yaşadığını biliyoruz. Onlara göre emekliler refah içinde yaşıyor. Ben de diyorum ki emekli Ramazan ve Kurban Bayramı’nda torunundan kaçıyor. Ben de dedim ki emekliyi bu durumdan kurtaracağız. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğim. Kaynağı nereden bulacaksın diye itiraz ediyorlar. Türkiye zengin bir ülke ama onlar faydalanamıyor. Ben söyledim, söz verdim. Refahı tabana yayacağız. Emekliye 2 maaş ikramiyeyi sözüm söz vereceğim. Onlar sanıyorlar ki emeklinin bir eli yağda bir eli balda. Nereden bulacaksın kaynağı diyorlar. Kaynak yok. Ama yandaşa gelince, yolsuzluğa gelince, ihaleye gelince kaynak var. Ama sıra emekliye gelince kaynak yok. Hiç meraklanmayın. Onlar sanıyorlar ki emeklinin durumu çok iyi iki maaş ikramiye alıp koşa koşa gidip İsviçre bankalarında hesap açacaklar. Kendileri gibi. Emekliye 350-400-500 lira veriyor. Ne veriyor ki, bin lira alıyorsa bin lira ikramiye vermek fazla mı? Onlar yandaşlarını düşünüyorlar, köşeyi dönmeyi düşünüyorlar. Ben sizi düşünüyorum”dedi.

 

“BİR İŞSİZ ORDUSU YARATILDI”

 

Herkesin huzur içinde insanca yaşadığı bir Türkiye inşa edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede işsizlik sorunu çözülmediyse, işsizlerin sayısı arttıysa o ülkede huzur olmaz. Çocuğum askerden geldi işsiz, kızım üniversiteyi bitirdi işsiz. Ne zaman iş bulacak, ne zaman çalışacak. Ondan sonra biz bunları evlendirelim diyorlar. 6 milyon 200 binin üzerinde bir işsiz ordusu 13 yılda yaratıldı. Düşünün sizin çocuklarınız devlet memuru olmak için KPSS sınavına giriyor. Para veriyorsun kursa yolluyorsun, tekrar para verip sınava giriyor ve düşünüyor belki devlet memuru olurum diye. Onların çocukları sınava girmiyor, kursa gitmiyor. KPSS sınavına girmeden direkt devlet memuru olur. Sözüm söz bu düzeni değiştireceğim. Bu ahlaksız düzeni değiştireceğim. Ben söz verdim. Ülkem için bu ülkenin güzel insanları için çalışacağım. Benim kişisel çıkar peşinde koşmak gibi bir düşüncem yok. Benim için siyaset halka adanmıştır. Benim için siyasetçi kendi cebini değil, vatandaşın cebini düşünecek. Vatandaşın parası var mı, huzur içinde yaşıyor mu diye düşünmek siyasetçinin görevidir. Ama onlar bunu değiştirdi. Yandaşlarını düşündü. Benim için yandaş yok, vatandaş var” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliği tarihe gömeceklerini belirterek, “Kişiler çalışıyorsa kadrolu çalışacak. Bunu söyleyince bana yine kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. Bu ülkede kimin sorunu varsa çözüm adresi CHP'dir. Bu ülkede yoksulluğu bitirmek, işsizliği bitirmek, yolsuzlukla mücadele etmek istiyorsak, kul hakkı yememek nedir diye öğrenmek istiyorsa vatandaş çözüm adresi CHP'dir. Bu ülkede etnik kimliği üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız, yaptırmayacağız. Bunlar hani darbelere karşıyız diyorlardı. Darbeleri kötülüyorlardı. Ama 12 Eylül’ün darbe hukukunu aynen savunuyorlar. Ama Kocaeli’de sendikalı olduğu için çıkarılan işçilerin haklarını savunmuyorlar. O nedenle taşerona karşı işçileri savunmak bizim en önemli görevimiz” dedi.

 

“FAİZLERİN EN AZ YÜZDE 80'İNİ SİLECEĞİM”

 

Kılıçdaroğlu CHP iktidarında faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğini belirterek, “Kocaeli yurttaşların aynı zamanda çok borçlandığı bir kent. Kredi kartı borcunun altında yüzde 34 faizle yurttaşlar eziliyor. CHP iktidarında sözüm söz bu faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim. Vatandaş rahatlayacak. Kaynak nerede diyorlar. Bunun devlete bir borcu yok. Oturacağız bankalarla anlaşacağız. Eğer taşeron işçilikte olduğu gibi devlete yükü sıfır. Getirdiğimiz projeler devletin nasıl yönetilmesi gerektiğini gösteren projeler, halktan yana devletin nasıl yönetilmesi gerektirdiğini gösteren projeler. Onlara da sözüm var. Devlet nasıl yönetilir, adam gibi nasıl yönetilir, vatandaşın borcu nasıl silinir, bunların tamamını öğreteceğim. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız ama bu yetmez sizden bir söz istiyorum. 7 Haziran’da sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş herhangi bir vatandaşımızı ikna edeceksiniz. Gel arkadaşım beraber gidelim sandığa, bu hükümeti görüyorsun 13 yılın sonrasında geldiğimiz noktaya bak. Emekli perişan, işçi perişan, gel arkadaş CHP yaşanacak bir Türkiye sözü veriyor, gel sandığa gidelim diyeceksiniz. Ben sizden öyle 13 yıl değil sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda Türkiye'yi cennete çevireceğim. 4 yılda işçi, çiftçi, emekli memnun olacak. Herkes hakkını alacak. Herkes kazanacak. Bizim güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerimizin de sorunları var. Sizin de çözüm adresiniz CHP’dir. Ama onlara dedim ki sakın iktidarın polisi olmayın. Olacaksanız halkın polisi olun dedim. Bu ülkede barış içinde kardeşçe yaşayacağız. Her evde tencere kaynayacak. Ben bu ülkede çatık kaşlı insanların sokaklarda gezmesini istemiyorum. Ben bütün yurttaşların güler yüzle çalışmasını istiyorum. Huzur içinde, gerginlik kavga olmadan yeni bir süreci başlatmak istiyorum. Bana CHP’ye vereceğiniz destek Türkiye’ye, bayrağınıza, çocuklarınıza vereceğiniz destektir. Bunu da unutmayın diyorum” dedi.

 

Konuşmasının sonunda Kocaeli milletvekillerini tanıtan Kılıçdaroğlu, daha sonra Kocaeli'den ayrıldı. (İHA/KOCAELİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.