TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kişi başına düşen gelir arttı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özellikle son 10 yılda yaşanan ekonomik kalkınma hamlesiyle, ülkede kişi başına düşen gelirin önemli oranda artığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kişi başına düşen gelir arttı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özellikle son 10 yılda yaşanan ekonomik kalkınma hamlesiyle, ülkede kişi başına düşen gelirin önemli oranda artığını belirterek, "Bu tür gelişmeler, KKTC'nin maruz kaldığı tüm haksız kısıtlama ve engellemelere rağmen Rum tarafıyla olan açığı kapatması bakımından mutluluk vericidir. Yakalanan bu ivmenin korunarak geliştirileceğine ve KKTC'nin bölgede önemli bir çekim merkezi haline geleceğine dair inancım tamdır" dedi.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini 2007 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptığını hatırlatan Gül, "Görev süremin sonunda da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu'nun davetine icabetle, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 40. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu ziyaretimi, 11 Şubat 2014'te iki liderin ortak açıklamasıyla yeniden başlayan BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesindeki görüşme sürecinin devam ettiği bir dönemde gerçekleştiriyorum. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu olmak üzere devlet erkanıyla görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulacağım. Kıbrıs konusunun içinde bulunduğu aşamayı değerlendirecek ve ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla yapılabilecekleri ele alacağız" dedi.

Türkiye'nin 1960 Garanti Anlaşması'ndan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri uyarınca gerçekleştirdiği 20 Temmuz 1974 Barış Harekatıyla tesis ettiği huzur ve güven ortamında Kıbrıs Türk halkının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kurduğunu belirten Gül, "KKTC, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik devlet yapısı ve her geçen gün güçlenen ekonomik kalkınma ve refah seviyesiyle tüm Doğu Akdeniz Bölgesi için örnek oluşturacak niteliktedir" ifadelerini kullandı.

 KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR ARTTI

Özellikle son 10 yılda yaşanan ekonomik kalkınma hamlesiyle, ülkede kişi başına düşen gelirin önemli oranda artığını belirten Gül, "Bu tür gelişmeler, KKTC'nin maruz kaldığı tüm haksız kısıtlama ve engellemelere rağmen Rum tarafıyla olan açığı kapatması bakımından mutluluk vericidir. Yakalanan bu ivmenin korunarak geliştirileceğine ve KKTC'nin bölgede önemli bir çekim merkezi haline geleceğine dair inancım tamdır" diye konuştu.

 CİDDİ ADIMLAR ATILMASI GEREKLİ

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında şunları kaydetti: "Adadaki yaklaşık 50 yıllık sorunun mağduru olan Kıbrıs Türk Halkı'nın çözüm ve uzlaşma yönündeki iradesi herkesin malumudur. Buna rağmen, haksız kısıtlama ve engellemelerin halen devam ediyor olmasını izah etmek mümkün değildir. Uluslararası camianın artık bu yönde ciddi adımlar atmasını beklediğimizi bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyorum. Son olarak, şunu da açıkça ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ahdi ve tarihi hak ve sorumluluklarının bilincinde olarak, büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçasını teşkil eden Türk halkının mutluluk ve refahı için üzerine düşenleri yerine getirmeye devam edecektir."  (İHA/KKTC)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.