TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçek’ten 29 Ekim mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "İç barışımızı bozmaya, ülke bütünlüğünü yıkmaya dönük hiçbir girişim, bizi barış içinde birlikte yaşama isteğimizden uzaklaştıramayacaktır. Cumhuriyet, Türk milletinin koyduğu ileri hedeflerde hep yol gösterici olmuştur" dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 10:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiçek’ten 29 Ekim mesajı

Cumhuriyetin ilanının 91. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cemil Çiçek, farklılıkların uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasına en uygun sistem olan cumhuriyetin kabul edilişinin 91. yılının kutlandığına işaret ederek, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'benim en büyük mirasım' dediği cumhuriyet, Türk milletinin koyduğu ileri hedeflerde hep yol gösterici olmuştur" dedi.

Çiçek, hür ve bağımsız yaşama iradesinin göstergesi olan cumhuriyet ile çok önemli atılımlar yapıldığına işaret ederek, "Alt yapının yeniden inşa edildiği bu süreçte, üst yapıda da önemli değişimler geçirilmiştir. Sanayi ve teknoloji alanında yaptığımız atılımlar, eğitim ve kültür alanında yaptığımız yeniliklerle ülkemizi, çağdaşı ülkelerle her alanda rekabet edebilecek seviyeye ulaştırılmıştır. Milli egemenliği esas alan cumhuriyetimiz, yeniden yapılanma sürecini tamamladıktan sonra, çoğulcu bir anlayışı benimseyerek, demokrasi ile taçlandırılmıştır. Bu süreçte zaman zaman sancılı süreçler geçirsek de edindiğimiz çoğulculuk kültürü bizleri, anavatanda barış içinde birlikte yaşama özleminde buluşturmuştur. İç barışımızı bozmaya, ülke bütünlüğünü yıkmaya dönük hiçbir girişim, bizi barış içinde birlikte yaşama isteğimizden uzaklaştıramayacaktır” görüşünü aktardı.

“CUMHURİYETİN SAHİPLERİ GENÇLER OLACAKTIR”

“Ülkemizin cumhuriyet ile ulaştığı seviyede, TBMM'nin de önemli payı vardır” cümlesiyle mesajını sürdüren Çiçek, “Cumhuriyet, TBMM üyelerinin kararı ile ilan edilmiştir. Böylece TBMM de ülkemizin aydınlanma hedefine ulaşmasına büyük katkı sunmuştur. Doğu ile batının, geçmiş ile geleceğin, yerel ile evrenselin, klasik ile modernin buluşma noktası olan Anadolu'da, cumhuriyetin en güçlü sahipleri gençlerimiz olacaktır. Onların inanç ve kuvvetiyle ülkemiz yarınlara daha güvenle yürüyecektir. Cumhuriyetimiz bugün 91 yaşındadır. Milletler için oldukça kısa olan bu kadar sürede, milletimiz, farklılıklarını zenginlik kabul ederek, güven içinde yaşayabileceği bir devlet meydana getirmiştir. Bu nedenle Cumhuriyetimiz, kurulduğu ilk gün gibi kutlu ve dinamiktir" dedi.

Çiçek mesajını, “Bu anlamlı günde öncelikle, TBMM'nin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum" diye tamamladı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.