TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den bütünlük çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91.Yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’den bütünlük çağrısı

DAVUT İPEK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Birçok parti mensubunun katıldığı sunuma çevrede bulunan vatandaşlar da katılım gösterdi.

Günün anlam ve önemine ilişkin olarak konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Değerli İzmirliler 81 ilden gelen Cumhuriyetimizin 91. Yılı hepimize kutlu olsun. Bu bayram vesilesi ile partimizin ve ülkemizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına tanrıdan rahmet diliyorum. Bize Cumhuriyeti ve demokrasiyi armağan ettikleri için hepsine şükranlarımı sunuyorum. Maalesef Karaman’da yanan maden ocağı kazası sebebiyle bu bayram, bayram gibi geçmemekte. Karamanda ki 18 yurttaşımızın çıkarılmasını sabırla bekliyoruz. Ülke bu durumdayken bayram kutlamanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ama bu tür değerlere sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bizler İzmir ve CHP olarak, bu bayramı inadına kutlamaya devam edeceğiz ve bu değerlere inadına sahip çıkacağız. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra Lina Başak isimli kız çocuğu Atatürk’e yazdığı şiiri okudu ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda ki tören son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.