TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEİAŞ Genel Müdürü Yıldır istifa etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta salı günü yaşanan elektrik kesintisine ilişkin konuştu. Yıldız, “Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan düşünülüyor. Kendisini bu işte sorumlu gören TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır da istifa etmiş bulunuyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2015 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TEİAŞ Genel Müdürü Yıldır istifa etti

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın istifa ettiğini belirten Yıldız kesintiye ilişkin, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda bir sonuca ulaştık. Bağlantı hattı çalışmaları nedeni ile Türkiye'yi doğusundan batısına bağlayan bütün bu eksende 5 tane iletim hattının devre dışı kaldığını görüyoruz. Toplam 7 hattın üzerinde, gerek arıza gerek salınımdan kaynaklı güç salınımı gerekçesi ile devre dışı kalıyor. Doğu ile Batı'nın bağı devre dışı kalıyor. Toplam 12 saniye içinde birbirine tetikliyor” diye konuştu.


TEKNİK BİR ARIZA 

Yıldız, “Kesinti iletim sistemimizdeki bir arıza ile başlıyor. Bir hattaki arıza ile başlıyor. Geriye dönük çalışmalara başladık. Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan düşünülüyor” dedi. 

Kesinti ve seçimlerle alakalı iddialar üzerine de değerlendirme yapan Yıldız, “Seçimlerle ilgili bir elektrik kesintisi bekleyenler varsa bu konuda bütün arkadaşlarımızın izinlerinin şimdiden kaldırıldığını ve yoğun bir tedbir olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Yıldız, “Mühendislik açısından baktığımız zaman bu uzun süren bir kesinti, değildi. Arkadaşlarıma haksızlık etmek istemem. Teknik arıza bir iletim hattında başlamıştır. Detaylarına girdiğimizde akımdan, frekanstan bahsetmek zorunda kalıyoruz” ifadelerinde bulundu. (DHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.