TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Kılıç: Eğitim şart

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir milletvekili adayları emekçinin gününde Urla sanayi sitesinde işçilerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP'li Kılıç: Eğitim şart

MHP İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç’ın, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ve diğer adaylar Selahattin Şahin, Naci Düz, Halit Dalgıç, Lütfü Kılıç ile birlikte önce Urla ardından da Alaçatı ve Çeşme’ye yaptığı ziyaretlerde MHP adaylarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

MHP’li adaylar, Urla ziyaretleri sırasında Urla Sanayi Sitesi'ne de uğradı, emekçilerin gününü kutladı; sorunlara çözüm için düğmeye basıldı.

DİLEKÇE TOPLAYARAK SINIF AÇTIRIN...

Elektrik ve suyun pahalılığından, küçük sanayiciyi destekleyen teşviklerin olmamasına kadar ekonomik sıkıntıların konuşulduğu sohbette, dikkat çeken konu ise özellikle otomotiv ve elektrikçilerin çırak yetiştirememeleri oldu. Sanayi sitesi esnafının, “Hiçbirimizin çırağı yok. 10 yıl sonra sanayi sitelerinde ne elektrikçi ne de otomotivci kalır. Urla’da iki tane çıraklık eğitim merkezinde her iki bölüm de yok” demeleri üzerine MHP İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, meslek liselerine sınıf açtırma yolunu anlattı.                 

Kılıç, “Sanayiciler olarak dilekçe toplayıp çıraklık eğitim merkezlerine elektrik ve otomotiv üzerine sınıf açtırılması talebinde bulunursanız bu bölümleri açarlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurunuzu yapın, böyle bir hakkınız var. MHP Urla İlçe Teşkilatı'nın da desteğiyle bu süreci başlatacağız, her türlü desteği de vereceğim. Meslek liselerinin işlevsiz bir şekilde artırılması gençlerimiz için maalesef kazanç değil, kayıptır” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural da yaptığı açıklamada, “Çıraklık sorununun sanayi esnafının büyük bir sıkıntısı olduğunu biliyoruz, bozuk eğitim sistemi milyonlarca kişiyi etkiliyor. Bu kanayan yarayı çözmek için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı. (HABER MEKREZİ)

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.