TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu: Biz hayal satmıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 17-25 Aralık darbe girişiminin arkasında olanların yeni kumpaslar peşinde olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çavuşoğlu: Biz hayal satmıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yatağan ilçesindeki mitingde konuştu. Bakan Çavuşoğlu, “Kendi memuruna borcu olan ülkeye kimse itibar eder mi? Biz iktidara geldiğimizde devletin memura 14 katrilyon borcu vardı. Sana konut yapacağım, onu yapacağım, bunu yapacağım diyerek memurdan almışız devlet olarak hiçbir şey yapmamışız. Bugün çok şükür bir kuruş borcumuz yok memura. Hepsini ödedik. Eğer 11 sene önce, 15 sene önceki Türkiye olsaydı bunları başaramazdı. Bakınız bugün dünyanın 17’nci büyük ekonomisiyiz. Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisiyiz. Bu sene dünyanın en zengin 20 ülkesinin başkanlığın yapıyoruz. G-20’nin başkanlığını yapıyoruz. Aday olduk, seçildik. İtibarı olmayan bir ülke buraya aday olabilir mi? G-20 zirvesini Antalya’da yapacağız” dedi.

“SEÇİM ÖNCESİ YENİ KUMPASLAR PEŞİNDELER”

17-25 Aralık darbe girişiminin arkasında olanların yeni kumpaslar peşinde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “17-25 Aralık darbe girişiminin arkasında ne var? Bunlar kime taşeronluk ediyor, kime hizmet ediyor. Bayır-Bucak Türkmenlerine Esad zaliminin elinde ölmesinler diye, aç kalmasınlar diye, battaniyesiz kalmasınlar diye gönderdiğimiz yardımlara operasyon düzenleyenler şimdi yeni kumpaslar peşinde seçim öncesi. Peki, siz bunlara 30 Mart’ta tokadı vurdunuz mu? Türkiye 30 Mart’ta gereken dersi verdi mi? 10 Ağustos’ta gereken dersi verdi mi? Şimdi 7 Haziran’da bunlara ders vermeye var mısınız? O yüzden çok daha güçlü olacağız” şeklinde konuştu.

“BİZ HAYAL SATMIYORUZ”

Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye gelen turist sayısını 13 milyondan 40 milyona çıkarmışız. Ama yetmez. 2023’te 50 milyon olacak. Biz bu rakamı 2023’ten önce ulaşacağız. 3 veya 4 sene içinde bu rakama ulaşacağız. Bizim hedeflerimizin hepsi gerçekçi. Hedeflerimizi zamanından önce gerçekleştiriyoruz. Biz hayal satmıyoruz. Hesaplıyoruz, istişare ediyoruz, planlıyoruz, açılıyoruz ve yapıyoruz.” (İHA/MUĞLA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.