TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gezi Direnişi Gündoğdu’daydı

Gezi Olayları’nın 2'nci yıldönümünde İzmir'de protesto eylemleri yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan İzmirliler buradan Gündoğdu’ya yürüdü. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da topluluğun önünde yürüdü

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gezi Direnişi Gündoğdu’daydı

NEŞE YAVUZ

Gezi Olayları’nın 2'nci yıldönümü için düzenlenen eyleme siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, birçok dernek ve halk katılım sağladı. Protestoda HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Alattin Yüksel, Hülya Güven, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da vardı.

BİSİKLETLE KATILDILAR

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Üçkuyular'dan bisikletli bir grupla protestoya katıldı. Grubun yürümeye başlamasıyla birlikte Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da kortejin en önünde yürüdü. Grup çeşitli sloganlar atarak tepkilerini gösterdi. Gezi Olayları’nda hayatını kaybedenlerin isimleri de tek tek sayıldı. Grup isimlerin sayılmasına ‘Burada’ sözüyle karşılık verdi.

“GÜNDOĞDU ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MEYDANI”

Gündoğdu Meydanı’na gelen grup burada açıklama gerçekleştirdi. Protestoya katılan gruplar adına konuşma yapan Ayşe Hazal Beytaş, “İnsanlar ve köpekler ve kuşlar ve ağaçlar itiraz ettiler 27 Mayıs 2013'de. Sermayenin, yaşam alanlarımızdan elini çekmesini istediler. İnsanlar ve hayvanlar ağaçlara sarıldılar sıkı sıkı. Bir oldular, birlik oldular. Doğanın, yaşamın, insanın ve emeğin düşmanı AKP iktidarı saldırdı, insanlar direndiler. Siyasi ve ekonomik talepler seslendirilir oldu. Eylemler, hükümet ve devlet karşıtı söylemlerle dönüştü. İnsanlar sokakları doldurdu, İstanbul'dan yayılan itiraz ve özgürlük rüzgarları, hızla diğer illerde karşılık buldu. Şehirlerimizden büyüyüp, Brezilya'nın itirazını ateşledi, tüm dünyanın tarihine not düştü. Aylarca süren ve tüm illerimizde gerçekleşen sürekli protesto eylemlerinde, AKP'nin ve elinde tuttuğu devletin zor gücüyle saldırısı sonucu gençlerimiz katledildi, yaralandı, sakatlandı. Gözaltılar, binlerle ifade edilir oldu. Her yok edilen çocuğumuzun karşılığında, insanlar daha sıkı sarıldılar mücadeleye. İşçiler, memurlar, öğrenciler, gündüz işyerlerinde ve okullarında mücadeleyi devam ettirirken, çadırlarda kalabilen yoldaşları da yine o alanları savundular. Kendiliğinden ve örgütsüz ama kendi örgütlenmesini yaratmaya çalışan halk hareketi 4 ay sürdü. İzmir kalkışmasında, fiilen ‘Gündoğdu Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ adını verdiğimiz bu alanın, resmen bu ada kavuşmasının takipçisi olacağız” diye konuştu.

“SELAM OLSUN”

Daha sonra konuşma yapması için sahneye çağırılan Gülsüm Elvan, konuşamayacağını belirterek ‘Yoldaşlara selam olsun’ demekle yetindi. Anne Elvan’ın ayakta zor durduğu gözlendi. Konuşmaların ardından Bandista adlı müzik grubu özgürlük ve devrim mesajları içeren şarkılarıyla bir konser verdi.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.