TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Sağlıkçılarından Muhteşem Tören

İzmir Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf Acil Tıp Teknisyeni ve Hemşirelik bölümü öğrencilerinin Yemin Töreni muhteşem görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, velileri ve okul yönetimi halk oyunu gösterileri ve koronun şarkılarıyla coştu

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2015 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Geleceğin Sağlıkçılarından Muhteşem Tören

FADİME DUMLUPINAR- İzmir Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 sınıf Acil Tıp Teknisyeni ve Hemşirelik Bölümü 109 öğrencinin Yemin Töreni Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşti. Hemşirelik öğrencilerinin geleneksel ışık alma töreninin de gerçekleştiği gecede, göz kamaştıran gösteriler sunuldu.  Lisenin Genel Koordinatörü  M.Giray Kırım ve Okul Müdürü Hüseyin Erdemoğlu, eğitim kadrosu veli ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte iki bölümde okuyan öğrencilerin ilk yemin töreni gerçekleşti. Kırım ve Erdemoğlu, öğrencilerin üzerinde büyük emekleri geçen öğretmenlere program sonunda teşekkür plaketi takdim etti.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Erdemoğlu, okullarında toplamda 413 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “ Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği olarak iki bölümümüz var. Bu yıldan itibaren Anadolu Meslek Lisesi programları da olacak. Burada okuyan öğrencilerimiz yeni açılacak hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği bölümlerine yönelecekler.  30 kişilik eğitim kadromuz var. İzmir çapında 36 sağlık kurum ve kuruluşunda staj yapıyoruz. Staj yerleri arasında özel ambulans servisleri, 112’de, özel ve devlet hastaneleri yer alıyor” dedi.

SAĞLIK ALANINDA EĞİTİM GÖREN İŞSİZ KALMAZ

Önümüzdeki yıl ilk mezunlarını vereceklerini belirten Erdemoğlu, sağlık alanında eğitim gören bir kişinin işsiz kalmayacağını söyledi. Sağlık alanındaki mesleklerin gözde meslekler arasında yer aldığını anlatan Erdemoğlu, “Ben bu okullardan mezunum. Ömrümün 45 yılı bu okullarda yöneticilik yaparak geçti. Sağlık Bakanlığı’nda da genel müdürlük düzeyinde hizmetlerde bulundum. Bu okulları bitirip de çalışmak istediği halde boşta kalan kişi yok. Sağlık kuruluşları bizden personel istiyorlar. Son üç yıldır sağlık çalışanı talebini karşılayamıyorum. Bir ailenin çocuğunu istihdam, çalışma ortamı; sosyal haklar açısından gönül rahatlığıyla teslim edeceği bir okuluz” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.