TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Başbakanlık Ofisi de İzmir’e

Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de de başbakanlık ofisi açıldı. Açılış, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirildi. Davutoğlu, bundan sonra bazı resmi ağırlamaların ve bakanlarla yapılacak toplantıların, İzmir'deki ofiste yapılacağını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir Başbakanlık Ofisi de İzmir’e

TANER UYANIKER-NEŞE YAVUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk İzmir ziyaretinde müjdelediği ve İzmir Merkez Bankası binasının iki katına inşa edilen İzmir Başbakanlık Ofisi'nin açılışını yaptı. Açılışa, Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri ve milletvekili adayları, AK Parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.  Açılışta konuşan Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Hakkari'den Edirne'ye; Artvin'den Muğla'ya kadar ülkemizin her yerinde vatandaşlarımıza hizmeti asli bir görev addeder. Bu çerçevede de İzmir’imizde bu ofisimizin açılmasıyla bir anlamda İzmir'e verdiğimiz önemi göstermenin yanında Akdeniz ve Avrupa ufkumuzu da ortaya koymuş oluyoruz” dedi.

“İSTİKLALİMİZİ BURADA KAZANDIK”

Bazı resmi toplantıların İzmir'de yapılacağını söyleyen Davutoğlu, “Bazen gerektiğinde bakanlarla toplantılarımızı da İzmir'e taşıyacağız. Bu kararı alırken ülkemizin perspektifi ve İzmir'e verdiğimiz önemi ortaya koymak bakımında zaruri gördüğümüz bir karardı. Ülkemiz için, İzmir’imiz için hayırlı olsun. İnşallah burada yapılan çalışmalarla güzel hizmetleri her beraber İzmir’imize, ülkemize kazandırırız. İzmir bizim Türkiye ile birlikte yükselen önemli bir Avrupa ve dünya şehri olma niteliği kazanan bir öncü şehrimiz olmaya devam edecektir. Allah bu binada alınacak kararları İzmir’imiz ve ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azad eylesin" diye konuştu.

Konuşmasında İzmir’in önemine de vurgu yapan Davutoğlu, İzmir’in ülkenin ve milletin ufuk şehri olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Akdeniz bir Türk Gölü haline dönüştüğünde İzmir, bu havzanın en önemli şehri haline geldi. Çağdaşlaşma döneminde en önemli fikirlerin merkezi oldu. Ülkemiz işgale uğradığında Hasan Tahsin bu ülkenin boyun eğmeyeceğini ilk kez İzmir'den gösterdi. Nihayet cumhuriyetimizin habercisi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal askerleri Kocatepe'den İzmir'e doğru yürürken İzmir'i cumhuriyetimizin öncü şehri olarak bir anlamda ilk habercisi olarak ilan etmiş oldular. İstiklalimizi burada kazandık. Demokrasiyi inşa ederken Adnan Menderes ve arkadaşları meşaleyi burada yaktılar. Asya'yla Avrupa ve Anadolu ile Akdeniz arasındaki buluşmanın merkezi oldu. İzmir bugün de devletimizin sadece ülkemizin 3. büyük şehri değil, devletimizin de en önemli faaliyetlerinin, ekonomik, siyasi kültürel faaliyetlerinin yapıldığı merkez şehirlerden, ufuk şehirlerinden başında geliyor.”

“İZMİR’E BAŞBAKANLIK OFİSİ GEREKLİYDİ”

Ekibiyle yaptığı değerlendirmelerden sonra İzmir'de bir Başbakanlık Ofisi açılmasını zaruri gördüklerini belirten Davutoğlu, “Daha önce sadece Ankara'da Başbakanlık Ofisi vardı, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın başbakanlığı döneminde İstanbul'da da bir ofis açılmasına karar verdiler. Daha önce İstanbul'da bir ofis yoktu. Misafirleri değişik mekanlarda ağırlıyorduk. Şimdi artık İstanbul'da birçok hükümet toplantısı ve misafir ağırlama Başbakanlık Ofisi'nde yapılıyor. Şimdi başbakanlık görevini aldıktan sonra İzmir'e ilk geldiğimde İzmir'e Başbakanlık Ofisi açacağımızı müjdelemiştik. Bunun için uygun mekan arayışlarına başladık. Sonra en uygun mekan olarak İzmir'in bu denize bakan ve İzmir'i karakteristiğini yansıtan bu güzel mekanda karar kıldık” dedi.

“HAYIRLI OLSUN”

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “Sizlerin de bildiğiniz gibi başbakanlık ofisi açıldı. Ben bu ofisin Ege Bölgesi’ne ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum. Biz projelerimizi Ankara’ya kağıt üzerinde sunuyorduk. Çoğu zaman yerinde sunma şansımız olmuyordu. Bürokrasiye, sayın başbakanın temsilcisine yerinde anlatıp, onların da projenin sorumluluğunu gerekliliğini algılamalarından sonra Ankara bürokrasisinde daha iyi projelerimizi savunacağımıza inanıyorum. Bu ofisin, bölgemizin kalkınmasında kaldıraç görevi görmesini diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

“ALINAN KARARLARDA ETKİLİ OLACAK”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede, "Çok iyi bir yer seçilmiş. Karşısında belediye binası, yanında deniz, önünde tarihi Kemeraltı Çarşısı. Başbakanımız ayda en az iki kez özel toplantılara buraya gelecek. Merkez Bankası binasının üçte ikisini kullanacağız. İzmir ve ülkemiz için alınan kararlarda etkili olacak" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Ofisi'ni inceledikten sonra binadan ayrılırken basın mensuplarının, "Nasıl buldunuz?" sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Çok iyi buldum. Ankara'daki Başbakanlık binasından bazı eşyaları buraya getirdik. 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk bakanlar kurulu toplantısını da burada yapmayı değerlendirmeye aldık" dedi.

Belediyeye ziyaret

Ofis açılışı sonrası miting için Manisa’ya geçmesi beklenen Davutoğlu törene katılan ‘yeni komşusu’ Başkan Kocaoğlu’nu ziyarete gitti. Kurmaylarıyla birlikte yürüyerek karşı binaya geçen Davutoğlu, belediye makam koltuğuna oturdu. Ziyaret sonrası bilgilendirme Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan geldi. Başkan Kocaoğlu, “Sümerbank arazisine yapılması planlanan Ege Medeniyetler Müzesi konusu gündeme geldi. Bu konuda daha önceki talebimizi ilettik. Kendisi İzmir’e büyük bir müze yaparak bu fikrin hayata geçirileceğini söyledi. Olumlu karşıladı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.