TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Er veya geç bitireceğiz dedik ve bitti”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu imkan, bu kolaylık ortada dururken havalimanı inşaatını engellemeye çalışmak Hakkariliye ihanettir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Er veya geç bitireceğiz dedik ve bitti”

Hakkari Yüksekova, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Kürtçe "Roja v başbe" yani "Gününüz hep böyle aydın olsun" diyerek selamladı. Erdoğan, "Bugün tarihi bir gün. Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli hatta hemen başımızdaki Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Artık Hakkari bugün Selahaddin Eyyubi Havalimanıyla geleceğe farklı yürüyor. Bu açılış 2 yıl ertelendi. 99 kere buraya saldırı oldu. İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi ve 2 yıl önce açmamız gereken bu havalimanını maalesef bu yüzden açamadık. Bütün bunlara rağmen kararlıydık, azimliydik, çünkü Hakkarili kardeşlerimi bu imkandan mahrum bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yapanlara karşı dedik ki 'Bu bitecek ve Hakkarili kardeşimiz de insanca yaşamını mutluluğuna erecek" ifadelerini kullandı.

“BİZ KÜRT KARDEŞİMİZİ KÜRT OLDUĞU İÇİN SEVMİYORUZ”

"Peki ya bunu benim Hakkarili kardeşimden niye esirgediler? Bu zulüm değil miydi? Niye bunu yaptırmamak için ellerinden geleni yaptıklar?" diye soran Erdoğan, "Kardeşlerim, bunlar benim Kürt kardeşimi sevmiyor, yalan söylüyorlar. Kürtler adına bunlar yok, açık söylüyorum biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için sevmiyoruz, beni yardan Allah onları da yaratığı için seviyoruz. Onun için bizde ayrım yok. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla aklınıza kim gelirse hepsi bizim için aynı. Bizde üstünlük Türklük, Kürtlükle midir? Bizde üstünlük kim Allah'a daha yakınsa onunladır. Ölçü bu. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Çünkü biz Müslümanız. Ama birileri Zerdüşttür o ayrı mesele Zerdüştlerle de benim işim yok. Kimlerin Zerdüşt olduğunu biliyorsunuz. Bu imkan, bu kolaylık ortada dururken havalimanı inşaatını engellemeye çalışmak Hakkariliye ihanettir."

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın maliyetinin 102 trilyon olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir yatırımla bunu bitirdik. Yılda 1 milyon yolcu kapasitesine sahip. Burayı Urmiyeli kardeşlerimiz de yoğun şekilde kullanacaklar. Bunu şuanda biliyoruz. Görüyorsunuz yaptığımız hizmetler sadece kendi vatandaşlarımıza değil çevremizdeki komşu, dost onlara da yarayacak, fayda sağlayacak... Bizim gönül dünyamızın sınırları o kardeşlerimizi de için alıyor. Havalimanının Hakkarili ve buraya kullanacak diğer kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu havalimanının şehrimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı, Sayın Başbakanımızı, eski ve yeni ulaştırma bakanlarımızı tebrik ediyorum. Yüklenici firmayı, mimarından mühendisine, işçisine kadar hepsini tebrik ediyorum. Ama buranın yapımı gerçekten çok çileli oldu, zor oldu. 'Er veya geç bitireceğiz' dedik ve bitti" ifadelerini kullandı. (İHA/HAKKARİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.