TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nakliyecilerden MHP’li Koç’a destek

Kara Nakliyecileri Sitesi'nde verilen kahvaltı, MHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aslan Savaşan'ın katılımıyla gerçekleşti. Kahvaltı da lojistik firmalarının çektiği sıkıntılara ve ara eleman ihtiyaçlarına değinildi

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nakliyecilerden MHP’li Koç’a destek

İzmir'de önde gelen ulaşım firmalarından, Ege Ulaşım Taşımacılık'ın sahibi olan Murat Koç, aynı sektörde bulunduğunun altını çizerek, kendisinin de aynı sorunları yaşadığını ve lojistik firmalarının problemlerine derman olacağını söyledi. Koç, “Şehir merkezlerindeki nakliyat firmalarının organize bölgelerine taşınmasıyla birlikte işlerimizde azalmalar meydana geldi” diyerek sözlerine devam etti. İzmir halkının ekonomik bakımdan diğer illerimize göre çok zayıf kaldığını belirten Koç, “Esnafımız küçülüyor, ekonomimiz küçülüyor, böylelikle işsizlik artıyor. İzmir'in ekonomisini en iyi bilen nakliye sektörü, ekonomiyi de en iyi tartan sektörlerden birisidir. Biliyoruz ki üretilen mallar ne kadar çabuk tüketim pazarlarına girerse o şehir o kadar çok iş yapar. Bizler taşımacılık sektörü olarak, İzmir ekonomisinin en büyük destekçileriyiz. Amacımız da İzmir'i hak ettiği yere taşıyabilmektir. Bunun içinde kendimizi yenilemek ve birleşmek zorundayız. Lojistik Köyü'müzü kurmamız gerekmektedir” dedi.

Sektörel olarak en çok problem yaşadıkları konuları dile getiren Kara Nakliyecileri Derneği Üyeleri özellikle mazotun pahalılığından yakındılar. Kalifiye elemana ihtiyaç duyduklarını fakat bu konudaki açıklıklarının da bir türlü kapanamadığını dile getirdiler. Koç, “Ara elaman açığının en büyük nedeni mesleki eğitimin yetersizliğidir. Özellikle sanayi bölgelerine mesleki eğitim veren okulların açılması gerekmektedir. Çünkü çoçukların hem teorikte hem pratikte gelişmeleri gerekir. Bunun içinde belirli günlerde okullarına gidip belirli günlerde de çalışacaklar. Böylelikle ara eleman açığı kapanacak ve mezun olan gençlerimizde  işsizlik problemi yaşamayacaklardır” diye söyledi. Ardından mazotun pahalılığına değinen Murat Koç, ''Ticari firmalarda özellikle lojistik firmalarında mazotu 1.75 TL ye düşürüp,  ÖTV'yi kaldıracağız. Hep birlikte kalkınmamız için bir devrim yapacağız” diyerek sözlerini bitirdi.

“HALKLA BİRLİKTE PROJE YAPACAĞIM”

Kahvaltı sonrasında, Kara Nakliyecileri Sitesi'ndeki esnafı ziyaret eden Murat Koç, her bir esnafın şikayetini ayrı ayrı dinleyerek çözüm önerilerini anlattı. MHP olarak yapacakları ve İzmir'in geleceği için kendisinin de yapmak istediği projeleri teker teker anlatan MHP Milletvekili Adayı Murat Koç, “İzmir'in bütün problemlerini çözecek, halkın içinden ve halkıyla birlikte projeler üreten Milletvekili olacağıma  söz veriyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.