TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İsrafa değil üretime bütçe!”

Seçim çalışmalarını Bakırçay Havzası’nda sürdüren CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, Aliağa merkez, Şakran ve Kalabak Köyü’nü ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 09:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İsrafa değil üretime bütçe!”

Sındır, yaptığı esnaf ziyaretleri ve kahvehane toplantılarında hemşerilerinden 7 Haziran seçimleri için destek istedi. Sındır, “CHP iktidarında halkımız, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışı ile vergilerinin nereye gittiğini, nelere harcandığını görecek” dedi.

“ASGARİ ÜCRETİ ARTIRMAK BİR LÜTUF DEĞİL!”

Konuşmasında asgari ücretin en az bin 500 lira olmasının zorunluluk olduğunu dile getiren Sındır, “Türkiye’de 12 yıl önce halkın yüzde biri ülke servetinin yüzde 39’una sahipti, 12 yıllık bu iktidar döneminde o yüzde birlik kesim şimdi ülkenin yüzde 54’lük servetine sahip. Ülkemizde 17 milyon insanımız yoksul. 17 milyon insanımızın evine yeterince gelir girmiyor. Türkiye İstatistik Kurumu 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını bin 424 lira olarak açıkladı. Bunu söyleyen devletin kurumu! Bugün ise asgari ücret 949 lira! Hesap ortada. Biz onun için diyoruz asgari ücretin bin 500 lira olması gerektiğini.  Hane halkının geliri artarsa iç piyasayı da üretimi de büyümeyi de canlandırırız. Asgari ücreti artırmak bir lütuf değil, halkın refah düzeyini arttırmak için gerekli.  İktidarımızda halkımız, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışı ile vergilerinin nereye gittiğini, nelere harcandığını görecek. Harcamalarımızda israf olmayacak bütçemizi üretim için kullanacağız” dedi.

“BENİM ÇİFTÇİM YAT SAHİBİNDEN DAHA MI ZENGİN?”

Çiftçinin üreticinin artan maliyetler altında ezildiğini, üretim yapamaz olduğunu söyleyen Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün çiftçimizin yaşadığı en büyük sorun tarım sektörünün maliyetlerinin çok yüksek olması. Türkiye’de mazot ithal, ilaç ithal, gübre ithal, tohum ithal artık hayvansal üretimde ihtiyaç duyduğumuz saman bile ithal. Türkiye’de bugün 33 milyon dönüm arazi ekilip, biçilmiyor. Bizim çiftçimiz Avrupalı çiftçiye göre 2 misli 3 misli daha fazla maliyet ödüyor. Dünya’nın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Sadece tarımsal üretim mazotu da değil, araçlarımıza koyduğumuz mazotta dünyanın en pahalı mazotu.”

“BENİM ÇİFTÇİM YAT SAHİBİNDEN DAHA MI ZENGİN?”

Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bugün balıkçılık yapan üreten köylümün teknesine mazot 4 lira ama yatlara 1.5 lira. Benim çiftçim yat sahibinden daha mı zengin? CHP’nin vaat ettiklerinin bütçeye yükü sadece yüzde 3. Ancak toprak işlendikçe, üretim arttıkça çiftçimiz de ülkemiz de daha fazlasını kazanacak. Bizim iktidarımızda halkımız üretecek, kazanacak ve insanca yaşayacak.” (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.